Ελλάδα

Επιτροπή Σοφών για πρόταση Κατρούγκαλου: Δεν είμαι αντίθετος σε βασική σύνταξη στα 384 ευρώ, αλλά με αυτοτελή επικουρική

Υπέρ της αυτοτέλειας της επικουρικής σύνταξης και όχι της συνένωσής της με την κύρια, καθώς και της λειτουργίας τριών ταμείων τάσσεται ο Δημήτρης Μπούρλος, μέλος της «επιτροπής σοφών», σχολιάζοντας στο newsit.gr τις προτάσεις για το ασφαλιστικό που παρουσίασε νωρίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να υπάρχει μια βασική σύνταξη, ως βάση της σύνταξης, στα 384 ευρώ δεν είναι κακό. Από εκεί και πέρα σημασία έχει πως θα διαμορφωθεί η αναλογική σύνταξη», είπε ο κ. Μπούρλος διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με το σύστημα των ατομικών λογαριασμών.

«Για να πούμε τα ποσά θα πρέπει να προσδιορίσουμε τους συντελεστές αναπλήρωσης. Αν λέμε γενικά για αναλογική σύνταξη, από μόνο του δεν λέει τίποτα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως η πρότασή του είναι να υπάρχει αυτοτελής λειτουργία της επικουρικής σύνταξης και όχι συνένωσή της με την κύρια και επανέλαβε την εισήγησή του για τη λειτουργία τριών ασφαλιστικών ταμείων.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το κύκλωμα πολεοδόμων στη Ρόδο - «Τον βγάλανε στην άκρη, βρήκαν ένα άλλο πιο λαμόγιο ακόμα»
Σε μια από τις συνομιλίες η κατηγορούμενη προϊσταμένη κάνει λόγο για λαμόγια ενώ «αδειάζει» τη συγκατηγορούμενή της ιδιώτη μηχανικό με την οποία είχε συχνή επαφή
Κύκλωμα πολεοδόμων στη Ρόδο