Σάββατο, 20 Ιουλ.
29oC Αθήνα

ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: Ακόμα ψάχνουν ισοδύναμα…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση έως τα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα, την ώρα ωστόσο που τα πρώτα πρόστιμα έχουν ήδη πέσει! Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία επεξεργασίας και κοστολόγησης των ισοδύναμων μέτρων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση του Euroworking Group, σύμφωνα πάντα πηγές της κυβέρνησης, εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα και αναγνωρίστηκε η πρόοδος της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας. Παράλληλα, επισημάνθηκαν και τα ανοικτά ζητήματα, κυρίως το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών, αιχμή του οποίου είναι οι πλειστηριασμοί.

Το κλίμα, λοιπόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση παραμένει καλό, ωστόσο τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση… άφαντα! Όλα αυτά την ώρα που τα πρώτα πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί…

Για τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση έχει επιβάλει αναστολή του μέτρου έως τα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα, τα οποία βέβαια δεν βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό.

Στο διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων, στο οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να… τα βρει, οι πηγές αναφέρουν πως καμία από τις “ιδέες” που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν πρέπει να θεωρείται έγκυρη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε