Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Η πρώτη σειρά των αξιωματούχων… και η κενή καρέκλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κάθετε στο πρώτο έδρανο των αξιωματούχων της Ολομέλειας και αμέσως μετά δίπλα του, κατά σειρά που διετέλεσαν, οι πρώην Πρωθυπουργοί Ιωάννης Γρίβας, Παναγιώτης Πικαρμάνος και Κατερίνα Θάνου ενώ ακολουθούν οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, πάλι με την χρονολογική σειρά που εκλέχθηκαν, . Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Βύρων Πολύδωρας…

Η διπλανή, πάντως, καρέκλα από τον Βύρωνα Πολύδωρα είναι άδεια καθώς προφανώς θα προοριζόταν για την διάδοχό του στην Προεδρεία της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αμέσως μετά το κενό κάθισμα, στην πρώτη σειρά των εδράνων των αξιωματούχων κάθονται εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και υπασπιστές των ΕΔ.

Η καθυστέρηση έλευσης στην Βουλή του Γάλλου Προέδρου από το Μέγαρο Μαξίμου, διάλυσε την προσέλευση υπουργών και βουλευτών που είχαν από νωρίς – σύμφωνα με την πρόσκληση- λάβει τις θέσεις τους στα έδρανα του βουλευτηρίου. Αυτή την ώρα, καθώς πληροφορήθηκαν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Ολάντ, εξήλθαν και βρίσκονται στους διαδρόμους, στο καφενείο και το εντευκτήριο του Κοινοβουλίου.

Μέσα στην Ολομέλεια δεν έχουν παραμείνει περισσότεροι των δέκα βουλευτών. Οι υπόλοιποι είναι σε απόσταση βολής… και ετοιμότητας για να ξαναεισέλθουν.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε