Τετάρτη, 9 Οκτ.
19oC Αθήνα

Κακό ποδαρικό στη Βουλή – Μόνο ένας υπουργός καταδέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις

Κακό ποδαρικό στη Βουλή – Μόνο ένας υπουργός καταδέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις

Κακό «ποδαρικό» έκαναν οι υπουργοί της Κυβέρνησης την πρώτη ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής. Μόνο ένας (!) από τους 7 ερωτούμενους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς καταδέχθηκε να προσέλθει σήμερα στην Ολομέλεια για να απαντήσεις στις 11 επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών που είχαν προγραμματιστεί…

Ο μόνος που προσήλθε να απαντήσει ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Αντίθετα αυτοί που άστραψαν… δια της απουσίας τους οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας- Ανάπτυξης – Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παιδείας- Ερευνάς και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί μπορεί να δικαιολόγησαν την απουσία τους εξ αιτίας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όμως σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελαν να δώσουν το καλό «στίγμα» σε μια από τις δύο κύριες θεσμικές συνταγματικές αρμοδιότητες της Βουλής, που είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, στην πρώτη συνεδρίαση αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, θα μπορούσαν να δώσουν το παρόν δια εκπροσωπήσεώς τους από τους υφυπουργούς τους καθώς αυτοί δεν έχουν υποχρεωτική παρουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το υπουργικό αυτό «σνομπάρισμα» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου που είχε καταθέσει και είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί ερώτησή της προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα. Μάλιστα, η βουλευτής εμφανίσθηκε οργισμένη όχι μόνο για την ακύρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης αλλά και γιατί όπως αποκάλυψε ότι ο υπουργός καταδέχθηκε και την ενημέρωσε ότι «κολλιέται» να παραστεί στην Ολομέλεια μόλις πέντε (!) λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ γνώριζε από χθες το πρόγραμμά του…

Την «εκπομπή» κακής εικόνας την πρώτη ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής αναγνώρισε από την έδρα και ο προεδρεύον Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης που είπε πως το θέμα της απουσίας θα μεταφερθεί για να συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο «τυχερός» πάντως βουλευτής που η επίκαιρη ερώτησή του συζητήθηκε ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης και η ερώτησή του αφορούσε την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στην δημοτική ενότητα Βοιών τους δήμου Μονεμβασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε