Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Παραδοχή Δραγασάκη! “Οι τάσεις είναι ένα πρόβλημα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απόντος του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, αλλά με παρόντες τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, άρχισε η δεύτερη μέρα των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες της ΚΕ ξεκίνησαν χθες, Σάββατο, σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και πνεύμα συναντίληψης από την πλευρά των μελών του οργάνου που πήραν το λόγο με την ομιλία εισήγηση του κ. Τσίπρα. Ωστόσο, καταγράφηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα με την εκλογή νέου Γραμματέα στη θέση του Τάσου Κορωνάκη με φαβορί τον υπεύθυνο Οργανωτικού, Παναγιώτη Ρήγα, ενώ θα συμπληρωθούν και οι 5 κενές θέσεις της Πολιτικής Γραμματείας μετά την αποχώρηση από το κόμμα των Στ. Λεουτσάκου, Αλ. Καλύβη, Σ. Παπαδόγιαννη, Αντ. Νταβανέλλου και Ρ. Ρινάλντι.

Η παραδοχή Δραγασάκη

“Αν η κυβέρνηση είναι το τρένο το κόμμα είναι οι σιδηρογραμμές” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι οι τάσεις “είναι ένα πρόβλημα”.

“Δεν θα ήταν πρόβλημα”, πρόσθεσε, “αν δεν παραβίαζαν τον κοινό κώδικα”.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη το κόμμα να είναι “αγωνιστικό και ετοιμοπόλεμο” και υπογράμμισε ότι “δεν πρέπει να κρατικοποιηθεί”.

Και υπουργοί στην Πολιτική Γραμματεία;

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στα μέλη που θα συμπληρώσουν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανόν να είναι και υπουργοί της κυβέρνησης.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι οι: Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Νίκος Παππάς και Νίκος Φίλης. Τα ονόματα του Πάνου Σκουρλέτη και του Δημήτρη Βίτσα επίσης “ακούγονται” για την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος όπως λέγεται είναι η άμεση σύνδεση κόμματος και κυβέρνησης ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός για τους επόμενους; δύσκολους μήνες με ορίζοντα σε κομματικό επίπεδο το Συνέδριο που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο.

Η τοποθέτηση Μπαλτά

“Το κόμμα πρέπει να υπηρετεί και να καταλαβαίνει την κοινωνία και μετά να την καθοδηγεί” τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Από την πλευρά του, το μέλος της ΠΓ Χριστόφορος Παπαδόπουλος (από την τάση 53+) επισήμανε ότι “το συνέδριο έχει δυο διακυβεύματα: την διαμόρφωση ενός πολιτικού σχεδίου απεγκλωβισμού από τα μνημόνια και το στρατηγικό σχέδιο για το μετασχηματισμό της Ευρώπης” και υπογράμμισε την ανάγκη δημοκρατίας στο κόμμα μέσα από την τήρηση του Καταστατικού και τη συμμετοχή των μελών και της κοινωνίας.

Κουρουμπλής: Νίκη με ονοματεπώνυμο

Παράλληλα, την ανάγκη μετεξέλιξης στον τρόπο λειτουργίας των τάσεων υπογράμμισε ο βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού επισήμανε ότι η νίκη στις εκλογές έχει ονοματεπώνυμο “Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ”, υπογράμμισε ότι το κόμμα πρέπει να αποφύγει τον κίνδυνο του δέλεαρ της εξουσίας και τον ελιτισμό και να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε