Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Κυβέρνηση: Ιδιαίτερης βαρύτητας η επίσκεψη Ολάντ

Κυβέρνηση: Ιδιαίτερης βαρύτητας η επίσκεψη Ολάντ

“Σημαντική σε πολλά επίπεδα” χαρακτηρίζει την επικείμενη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα η κυβέρνηση, που ρίχνει το βάρος και τις… ελπίδες της στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Γαλλίας για το ελληνικό χρέος.

Ο Φρανσουά Ολάντ φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και θα δειπνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. Την επομένη, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα μιλήσει στη Βουλή, ενώ αναμένεται και να τιμηθεί με το μετάλλιο της Βουλής.

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, μετά από πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου, χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα». Όπως τονίζεται από τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστηρικτική για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και όπως επισημαίνεται τη δήλωση αυτή την έκανε σε κοινή εμφάνιση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούκιο. Και αυτό σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους έχει τη σημασία του.

Εύλογα, σημειώνεται τις κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Στο κλίμα αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα για την κυβέρνηση έχει και το ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται αναλόγως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε