Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μπλάτερ κατά Πλατινί! Κάνει λόγο και για πολιτικά παιχνίδια…

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μιλώντας σε ρωσικό πρακτορείο, ο Μπλάτερ κατηγόρησε τον Πλατινί πως ξεκίνησε… επανάσταση εναντίον του από την UEFA -για να του πάρει την προεδρία της FIFA- ενώ κατήγγειλε πως είχε απέναντι του και πολιτικά συμφέροντα!

«Έγινα στόχος γιατί εδώ και τρία χρόνια, κυρίως μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η UEFA δεν με θέλει για πρόεδρο. Ήταν μια οργανωμένη επίθεση εναντίον μου, αλλά είχα τις άλλες συνομοσπονδίες στο πλευρό μου. Μόνο η UEFA ήθελε να με βγάλει από τη μέση. Δεν τα κατάφεραν και παρά αυτό το τσουνάμι εναντίον μου επανεκλέγηκα. Και ξέρετε ποιος άλλος είχε εμπλακεί σε αυτή την κατάσταση εναντίον μου; Οι πολιτικοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση…», τόνισε ο πρόεδρος της FIFA.

«Στην αρχή ήταν μια προσωπική επίθεση, του Πλατινί εναντίον μου. Εκείνος το άρχισε, αλλά μετά το θέμα έγινε πολιτικό. Κι όταν μπλέκονται αυτά στη μέση, δεν είναι πλέον απλώς και μόνο ο Πλατινί εναντίον εμού. Ήταν πια αυτοί που έχασαν το Μουντιάλ εναντίον μου. Η Αγγλία κατά της Ρωσίας. Έχασαν το Μουντιάλ, όπως και οι ΗΠΑ από το Κατάρ. Όμως δεν μπορείς να καταστρέψεις τη FIFA.Έτσι ενορχήστρωσαν αυτή την επίθεση εναντίον της FIFA και του Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA και το Μουντιάλ είναι απλώς το μπαλάκι σε ένα μεγάλο πολιτικό παιχνίδι», πρόσθεσε, ενώ τα έβαλε και με τους Άγγλους. «Οι Άγγλοι δεν ξέρουν να χάνουν. Στη Μεγάλη Βρετανία είναι που έγινε το ποδόσφαιρο όμορφο κι εκείνοι καθιέρωσαν το fair play. Αλλά όμως πήραν όμως μόνο μια ψήφο. Αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Κανένας δεν ήθελε να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2018».

Όσο για το λόγο που ο Μισέλ Πλατινί άρχισε επανάσταση εναντίον του, τόνισε: «Θα πρέπει να τον ρωτήσετε, εκείνος θα ξέρει. Μάλλον επειδή ήθελε να γίνει πρόεδρος της FIFA, αλλά δεν είχε το κουράγιο να πάει για πρόεδρος. Και τώρα είμαστε σε αυτή την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Όμως η FIFA δουλεύει μια χαρά. Από τότε που ανέλαβα τη FIFA, τη μετατρέψαμε σε μια μεγάλη εταιρεία. Κι αυτό φυσικά προκαλεί ζήλεια και φθόνο».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όπως και ο Πλατινί, λόγω ενός ποσού που έδωσε στον πρόεδρο της UEFA και θεωρήθηκε «ύποπτο», επισήμανε: «Είναι εντελώς ανόητο και άδικο. Εγώ έβαλα αυτούς τους ανθρώπους στις θέσεις τους κι εκείνοι δεν έχουν καν τη διάθεση να ακούσουν εμένα ή τον Πλατινί. Τους είπα για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, πως προτού τιμωρηθείς έχεις το δικαίωμα να παρουσιάσεις τις θέσεις σου, αλλά μου το αρνήθηκαν. Έκαναν μια περιληπτική έρευνα και μέσα σε τρεις μέρες με τιμώρησαν».

Σε ερώτηση για την πληρωμή προς τον Πλατινί, απάντησε: «Όταν ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, μου είπε στο τέλος του πως θα ήθελε να δουλέψει μαζί μου. Εγώ το αποδέχτηκα, γιατί ήδη είχαμε συνεργαστεί. Μετά μου είπε πως είναι πολύ ακριβός και είπα ‘εντάξει’. Εκείνος ζήτησε ένα εκατομμύριο ευρώ και απάντησα πως δεν μπορούσα να δώσω τόσα χρήματα. Τότε είπε ‘εντάξει, πλήρωσέ με αργότερα’. Κάναμε ένα είδος συμβολαίου, βάσει του οποίου πήρε κάποια χρήματα, αλλά όχι ένα εκατομμύριο. Δούλεψε μαζί μας μέχρι να εκλεγεί το 2002 στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA και της UEFA. Τότε σταμάτησε, γιατί ήταν πλέον στέλεχος της FIFA. Ποτέ δεν έθεσε ξανά το ζήτημα μέχρι το 2010, όταν προσέγγισε τον οικονομικό διευθυντή της FIFA και είπε πως του χρωστάμε χρήματα. Ενημερώθηκα σχετικά και του είπα να μας πει πόσα θέλει. Εκείνος ζήτησε δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και το δέχτηκα. Είχαμε μια συμφωνία και είναι αρχή μου να τηρώ τις συμφωνίες μου. Δώσαμε τα λεφτά και αυτό ήταν όλα. Τα χρήματα αυτά δεν ήταν για άλλους σκοπούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε