Κυριακή, 4 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ναζιστικά βίντεο έβλεπε ο 21χρονος λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στη Σουηδία

Ναζιστικά βίντεο έβλεπε ο 21χρονος λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στη Σουηδία

Ένας 21χρονος, με στολή Σαμουράι, σκόρπισε τον τρόμο την Πέμπτη στη Σουηδία και σκότωσε με σπαθί έναν καθηγητή και έναν μαθητή, ενώ δύο ακόμη άτομα βρίσκονται τραυματισμένα στο νοσοκομείο. Όλα δείχνουν πως ο δολοφόνος είχε  ναζιστικές τάσεις και παρακολουθούσε στο Facebook βίντεο που εξυμνούσαν τους Ναζί.

Πανικός ξέσπασε στη Σουηδία και σε όλον τον κόσμο εχτές από το μακελειό που έλαβε χώρα σε σχολείο στη πόλη Trollhättan, μια βιομηχανική πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας. Γνωστή πλέον ως ‘Μαύρη Πέμπτη’ θα μείνει η χτεσινή ημέρα για τη Σουηδία, μιας και η κτηνωδία που συνέβη είναι πέρα από κάθε λογική εξήγηση. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα και δηλώσεις μαθητών του σχολείου, οι μαθητές όταν αντίκρισαν το δολοφόνο, ανυποψίαστοι, νόμισαν πως είχαν να κάνουν με έναν μασκοφόρο λόγω του επικείμενου Haloween. Με στολή Σαμουράι και ένα σπαθί στο χέρι, μέχρι και φωτογραφίες έβγαλαν μαζί του, κορίτσια και αγόρια, λίγα λεπτά πριν το συμβάν.

Η ανατριχιαστική φωτογραφία δείχνει το νέο να φοράει ένα σκούρο μεταλλικό κράνος με μία μαύρη μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπό του. Φορά επίσης, μία μακρυά σκουρόχρωμη ρόμπα και έχει ένα σπαθί στο δεξί του χέρι ενώ αγκαλιάζει τις κοπέλες ποζάροντας στο φακό. Μιλώντας στην εφημερίδα Aftonbladet, η μαθήτρια Σάρα, είπε ότι είχε φύγει από το μάθημα και την ώρα που ήταν στο διάδρομο έπεσε πάνω στους φίλους της και στον εγκληματία, την ώρα της ΄φωτογράφησης’. Άρχισαν να μιλάνε, αλλά ο 21χρονος νέος δεν μιλούσε ούτε απαντούσε στις ερωτήσεις των τριών κοριτσιών. Σκέφτηκαν, πως μάλλον ήταν μέρος της στολής που είχε επιλέξει να ντυθεί. Η Σάρα, δήλωσε, “ Όταν τον ρωτήσαμε ποιος ήταν, απλά κούνησε το κεφάλι του, ήταν πάρα πολύ περίεργο, καθώς και τρομακτικό”.

Τότε, ένας δάσκαλος βγήκε από την αίθουσα και φώναξε στον μασκοφόρο να φύγει, καθώς τρόμαζε τα παιδιά. Τότε ακριβώς ο Σαμουράι έγνεψε καταφατικά, γύρισε προς τον δάσκαλο και τον μαχαίρωσε στη δεξιά πλευρά του σώματός του. “Το τελευταίο πράγμα που άκουσα να λέει, Καλέστε ένα ασθενοφόρο”, ανέφερε η Σάρα. Οι μαθητές στη συνέχεια έτρεξαν μακριά, αλλά ο μασκοφόρος άρχισε να τρέχει από πίσω τους και να τους ακολουθεί για ένα χρονικό διάστημα.

Ο δάσκαλος πέθανε και ακόμη, ένας μαθητής, ένα νεαρό αγόρι πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Τρεις ακόμη μαθητές και ένας καθηγητής έχουν τραυματιστεί και παλεύουν για τη ζωή τους στο νοσοκομείο. Ο 21χρονος, πυροβολήθηκε θανάσιμα από άνδρες της αστυνομίας.

Μια άλλη σουηδική εφημερίδα, η Expo, ισχυρίζεται ότι μέσα από το λογαριασμό του νεαρού στο Facebook ανακάλυψαν πως έχει προτιμήσεις προς ναζιστικές συμπεριφορές, μιας και έχει κάνει likes και κοινοποιήσεις σε βίντεο στο Youtube που απεικονίζουν τη Ναζιστική Γερμανία. Η εφημερίδα, ακόμη, ισχυρίζεται, πως ο νέος ακολουθεί στο Facebook πεποιθήσεις κατά της μετανάστευσης και υπέρ της Δεξιάς.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στη σουηδική ιστοσελίδα The Local, πώς οι μαθητές έτρεξαν για να γλιτώσουν αλλά δεν είχαν χρόνο να ενημερώσουν και να προφυλάξουν τον καθηγητή τους. “ Ήμουν σε μια τάξη με τους συμμαθητές μου, όταν μια φίλη μου πήρε τηλέφωνο την αδερφή της για να την ενημερώσει ότι υπήρχε ένας δολοφόνος στο σχολείο Τότε κλειδώσαμε την πόρτα στην τάξη, αλλά ο δάσκαλός μας ήταν ακόμα έξω στο διάδρομο. Θέλαμε να τον προειδοποιήσουμε, έτσι μερικοί από εμάς πήγαμε έξω και τότε είδαμε το δολοφόνο, που φορούσε μια μάσκα και είχε ένα σπαθί, να το καρφώνει στον καθηγητή μας”.

“Ο δολοφόνος άρχισε να με κυνηγάει και τότε έτρεξα σε μια άλλη τάξη. Αν δεν είχα τρέξει, θα είχα σίγουρα πεθάνει. Φοβόμουν πάρα πολύ. Όλοι μας φοβόμασταν”. Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία έφτασε στο σχολείο ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς είχαν φτάσει στη σκηνή, όπου όλοι τους περίμεναν να δουν τα παιδιά τους και να βεβαιωθούν πως ήταν ασφαλή.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε