Κυριακή, 4 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ρουμανία: Η συναυλία έγινε τραγωδία με 27 νεκρούς (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ρουμανία: Η συναυλία έγινε τραγωδία με 27 νεκρούς (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σε βαρύ πένθος βύθισε τη Ρουμανία η φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι, όπου 27 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά 14 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 162 έχουν τραυματιστεί.

Υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφού 25 από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της Ρουμανίας.

Η φωτιά στο night club Colectiv ξέσπασε εξαιτίας πυροτεχνημάτων που άναψαν κατά τη διάρκεια συναυλίας ροκ συγκροτήματος. Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς ξεκινούσε το σόου με τα πυροτεχνήματα και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων. Η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα και άμεσα επικράτησε πανικός. Στο κέντρο, που κάποτε ήταν εργοστάσιο, υπήρχε ΜΙΑ έξοδος. Η δεύτερη ήταν κλειδωμένη! Επικράτησε συνωστισμός.

Άλλοι ποδοπατήθηκαν, άλλοι δηλητηριάστηκαν από τους καπνούς ή κάηκαν ζωντανοί. Την ώρα της τραγωδίας στο Colectiv βρίσκονταν περίπου 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά 14 ετών. Είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters – EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε