Κυριακή, 4 Αυγ.
35oC Αθήνα

Σάλος! Το Facebook πλήρωσε λιγότερους φόρους από τον μέσο εργαζόμενο στη Βρετανία

Σάλος! Το Facebook πλήρωσε λιγότερους φόρους από τον μέσο εργαζόμενο στη Βρετανία

Με έσοδα πάνω από 105 εκατομμύρια λίρες, το Facebook πλήρωσε φόρο 4.000 λιρών στη Βρετανία για το 2014. Αυτό ισοδυναμεί με ποσό 1.000 λίρες μικρότερο από αυτό που πληρώνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα!

Η αποκάλυψη της Daily Mail προκάλεσε κατακραυγή. Βουλευτής υποστήριξε ανοιχτά πως η εταιρεία χρησιμοποιεί περίτεχνες εταιρικές δομές για να φοροδιαφεύγει.

Με 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το Facebook κατέβαλε εταιρικό φόρο για το 2014 ύψου 4.237 λιρών, ενώ εκτιμάται ότι τα έσοδά του στη Βρετανία ανέρχονται σε 105 εκατομμύρια λίρες.

Το Facebook κατάφερε να εμφανίζει ζημία και έτσι να πληρώνει λιγότερους φόρους, παραδίδοντας μετοχές αξίας 34,5 εκατομμυρίων στους εργαζομένους του στη Βρετανία.

Ο βουλευτής Margaret Hodge σημείωσε πως το Facebook εξακολουθεί να αρνείται να ακούσει την κοινή γνώμη και χρησιμοποιεί τεχνητά μέσα για να αποφεύγει να πληρώνει φόρους. “Πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα για να πατάξουμε αυτή τη συμπεριφορά και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να πρωτοπορήσει σε αυτό το θέμα”, υπογράμμισε.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε