Δευτέρα, 30 Σεπτ.
23oC Αθήνα

“Τα πήρε” ο Ρέντσι με τον Τουσκ! Έξαλλος ο Ιταλός πρωθυπουργός

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Και σε αυτό το “ενωτικό” κλίμα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ!

Σύνοδος Κορυφής χωρίς… δράματα και τσακωμούς είναι μάλλον φαΐ χωρίς αλάτι. Αλλά όσο και να το κάνει κανείς όταν ένας πρωθυπουργός επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ένα θέμα. Σύμφωνα λοιπόν με τον – έξαλλο- Ματέο Ρέντσι, ο Ντόναλντ Τουσκ με τις δηλώσεις του περί προσφύγων προσέβαλε τους Ιταλούς.

Φεύγοντας από τη Σύνοδο Κορυφής, ο Ρέντσι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις, την περασμένη εβδομάδα, του επικεφαλής του Συμβουλίου της Ε.Ε. και πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας, ο οποίος έβαλε την Ιταλία στην ίδια κατηγορία με την Ουγγαρία ως μέλη της ΕΕ που είχαν παραβιάσει κανόνες της Ένωσης στον χειρισμό των μεταναστών.

“Αυτό που είπε ο πρόεδρος Τουσκ έδειξε λίγο σεβασμό για τις προσπάθειες των Ιταλών,” είπε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι η Ιταλία, που έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες επί πολλά χρόνια, είχε δώσει “μαθήματα πολιτισμού και γενναιοδωρίας” σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιταλοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η κριτική του Τουσκ ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή γιατί συσχέτισε την Ιταλία με την Ουγγαρία, της οποίας η ακροδεξιά κυβέρνηση έχει χτίσει συρματοπλέγματα για να κρατήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έξω από τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε