Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

To μεγάλο αγκάθι των πλειστηριασμών – Καμία συμφωνία με την τρόικα

To μεγάλο αγκάθι των πλειστηριασμών – Καμία συμφωνία με την τρόικα

Καμία απολύτως συμφωνία δεν υπάρχει τελικά στο θέμα των πλειστηριασμών, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το πιο μεγάλο αγκάθι για τα πρώτα προαπαιτούμενα είναι ο νόμος Κατσέλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο υπάρχει πρόοδος με τους εκπροσώπους της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών, αλλά σε ένα με δύο θέματα, όπως για παράδειγμα το να είναι μεγαλύτερο το κόστος για να μπει κάποιος στη ρύθμιση εάν δεν τη δικαιούται.

Ωστόσο, επεσήμανε πως η απόσταση παραμένει πολύ μεγάλη στο όριο προστασίας, με τους δανειστές να επιμένουν στα 120.000 αντικειμενική αξία αλλά και στο ύψος των εισοδηματικών κριτηρίων.

Χαρακτήρισε επίσης αβέβαιη την έγκριση της επόμενης δόσης των 2 δισ. ευρώ την άλλη εβδομάδα, σημειώνοντας πως παραμένουν κάποιες διαφορές σε φορολογικά κυρίως θέματα, ενώ οι δανειστές περιμένουν περαιτέρω στοιχεία για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, σημειώνοντας πως το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί κι άλλο. 

Ο αξιωματούχος επισημαίνει πως τα κόκκινα δάνεια μπορεί να είναι στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δανειστές εκφράζουν ανησυχία για την καθυστέρηση να εξερευθεί λύση στιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, οι δανειστές είναι όμως ευχαριστημένοι για τον τρόπο οργάνωσης των επαφών και την πρόσβαση των τεχνικών κλιμακίων στα υπουργεία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε