Κυριακή, 18 Αυγ.
32oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Με παρακαλούσαν Τσίπρας και… RAI

Βαρουφάκης: Με παρακαλούσαν Τσίπρας και… RAI

Όχι μόνο η RAI3 τον παρακάλεσε να εμφανιστεί σε πολιτική εκπομπή, αμείβοντάς τον 1.000€ το λεπτό για 24 λεπτά (!) αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε παρακαλέσει να μείνει στην κυβέρνηση και μάλιστα στη θέση του Γιώργου Σταθάκη. Όλα για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακόμα και στην Ιταλία προκλήθηκε σάλος από την αποκάλυψη πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών πληρώθηκε 24.000€ για παρουσία 24 λεπτών σε πολιτική εκπομπή της Rai3. Μόνο ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης δεν απόρησε με το ποσό που πούρε…

«Και τι θέλετε να έκανα;. Αφού οι αθεόφοβοι της RAI με παρακαλούσαν να μου δώσουν τόσα λεφτά; Και δεν ήταν μόνον 24.000 ευρώ ή εάν θέλετε 1.000 ευρώ το λεπτό. Ήταν πολύ περισσότερα που μου πρόσφεραν εάν υπολογίσεις και τους φόρους», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Και όχι μόνο πήρε 24.000€ αλλά το έκανε και… αγγαρεία! «Δεν είχα όρεξη να πάω, δεν ήθελα, πώς το λένε… Είχα εκείνη την ημέρα σημαντικές συναντήσεις στο Παρίσι, αλλά οι Ιταλοί με πίεσαν. Μου πρόσφεραν αυτό το ποσό (στο οποίο πρέπει να προσθέσετε 45% φόρους), πρώτη θέση σε αεροπορικά εισιτήρια και πήγα. Ήταν μία αξιόλογη πολιτική εκπομπή, η οποία τα οικονομικά της λειτουργούν με βάση τις διαφημίσεις που εισπράττει η παραγωγή», φέρεται να λέει ο πρώην “τσάρος”. Όσο για το σάλο; Ουδόλως, όπως λέει, τον ενδιαφέρει…

Τα παρακάλια του Τσίπρα

Εκτός όμως από τα παρακάλια της Rai να πάει στην εκπομπή και να… πληρωθεί, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει και τα παρακάλια που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα! Σε όλες τις ομιλίες του στο εξωτερικό κάνει αναφορά στην αποπομπή του από την κυβέρνηση. Μόνο που υποστηρίζει ότι δεν τον έδιωξε ο Αλέξης Τσίπρας. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός τον παρακαλούσε να μείνει. Του έταξε και διαφορετικό υπουργείο για να τον πείσει. Αλλά εκείνος, αγύριστο κεφάλι!

«Μου πρόσφερε το υπουργείο Οικονομίας, τη θέση του Γ. Σταθάκη. Του είπα “είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να αλλάξω όροφο για να υπογράψω κάτι το οποίο πίστευα και πιστεύω πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Όχι Αλέξη σ’ ευχαριστώ”, του είπα και του έδωσα την παραίτησή μου», φέρεται να λέει.

Λέει επίσης ότι άφησε τη θέση του καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Τέξας και ξεσπίτωσε την οικογένειά του για να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα και ότι ο τελευταίος μισθός που πήρε από το κράτος ήταν στις 26 Ιουλίου 2015, όταν εισέπραξε 3.000 ευρώ ως βουλευτής και υπουργός. Τα υπόλοιπα τις βουλευτικής του αποζημίωσης τα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει επίσης έτοιμος να “ανεβάσει” στο ίντερνετ τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τα εισοδήματά του με την προϋπόθεση πως θα κάνουν το ίδιο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε