Πολιτική

Εκλογές 2015 – Εξομολόγηση Τσίπρα: “Η Ζωή και ο Λαφαζάνης μού έτρωγαν το συκώτι”!

Με τον Προμηθέα Δεσμώτη, φέρεται να παρομοίασε τον εαυτό του, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ενώ εμφανίστηκε ψύχραιμος για τις επικείμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει το “Βήμα της Κυριακής”, ο απερχόμενος πρωθυπουργός έκανε τον παραλληλισμό αυτό αναφερόμενος στη σχέση του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τους τελευταίους μήνες.

“Η Ζωή και ο Παναγιώτης μου έτρωγαν το συκώτι. Αισθανόμουν σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη”, φέρεται να είπε, ενώ ουσιαστικά η διάσπαση και η αποχώρηση των συγκεκριμένων στελεχών, πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα αίσθημα προσωπικής λύτρωσης και απεγκλωβισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ο παραλληλισμός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου αποτελεί μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού. Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται: ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα ένα ρήγμα και ότι γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ χωρίς άλλο λόγο από τον εαυτό μου”.

Στις ίδιες συνομιλίες με τους συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ψύχραιμος τόσο για τις επικείμενες εκλογές όσο και για την κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον σχηματισμό της Λαϊκής Ενότητας στις γραμμές της οποίας πέρασε σημαντικός αριθμός όχι μόνο μελών της ΚΟ του κόμματος αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά κρίση αμηχανίας, αλλά στην τελική φάση τα πράγματα θα αλλάξουν και το κόμμα με τα νέα χαρακτηριστικά του θα είναι πιο συμβατό με την κοινωνία και τα θέλω της.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θερμά συγχαρητήρια στην Klavdia – Απέδειξε ότι η τέχνη μπορεί να ενώνει, να διδάσκει, να θεραπεύει»
«Μας έκανε υπερήφανους με το ταλέντο, το ήθος, τη δύναμη και την ποιότητα του χαρακτήρα της» έγραψε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 2
Το ορόσημο της ΔΕΘ για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ και οι χειρισμοί στην υπόθεση της παραπομπής Καραμανλή σε Προανακριτική
Στην πρόταση που θα καταθέσει η ΝΔ, θα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ζητείται η παραπομπή του κ. Καραμανλή σε προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής