Πολιτική

Κομισιόν: Κάντε ό,τι πρέπει και ίσως το δάνειο να είναι μικρότερο

Κατηγορηματικά διαψεύδει η Κομισιόν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 86 δισ. ευρώ. Αντίθετα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ποσό να είναι μικρότερο.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα “απολύτως αναληθή” και επανέλαβε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ. ευρώ.

Θα χρειαστούν πολύ λιγότερα δάνεια, εάν όλα πάνε καλά, τόνισε η Μπράιτχαρτ.

Για παράδειγμα, ανέφερε, αν το ΔΝΤ συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι πολύ λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το τριετές πρόγραμμα.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και αναμένει περαιτέρω πληροφορίες.

Υπενθύμισε δε ότι το Eurogroup στη δήλωσή του της 14ης Αυγούστου αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης