Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Βουλή: Πυρά Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα! – Βαθαίνει το ρήγμα – Η απάντησή της στη Διάσκεψη των Προέδρων

Βουλή: Πυρά Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα! – Βαθαίνει το ρήγμα – Η απάντησή της στη Διάσκεψη των Προέδρων

Αφιερωμένος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν ο… πρόλογος της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά το άνοιγμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Τα “βέλη” της ήταν στοχευμένα. Ο στόχος ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του κόμματος στο οποίο ανήκει και η ίδια! Το ρήγμα μεταξύ των δύο, όλο και βαθαίνει… 

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών για το νέο Μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής με την οποία της ζητούσε να ανοίξει η Βουλή ώστε σήμερα Τετάρτη να συνεδριάσουν οι Επιτροπές και την Πέμπτη να ψηφιστεί η συμφωνία στην Ολομέλεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν του έκανε το χατίρι. Αφού απάντησε αρνητικά στον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως για να περάσει το νομοσχέδιο (που κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος) θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Και προγραμμάτισε αυτό να γίνει σήμερα, Τετάρτη. Κάτι που σημαίνει πως οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν την Πέμπτη και το μνημόνιο θα ψηφιστεί… ξημερώματα Πέμπτης προς Παρασκευή. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη ακολούθησε καταιγισμός αντιδράσεων, τόσο από μέλη της κυβέρνησης όσο και από την αντιπολίτευση.

Αναμενόμενο ήταν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντήσει στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων “καρφώνοντας” τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή έως τις 16 Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χθες, αλλά μετά τις 12 βράδυ και άρα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να μελετηθεί, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στις 31/7 ο πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει η Βουλή από τις 3 ως τις 16 Αυγούστου, του ζήτησε, δε, όπως είπε, τη διευκρίνηση αν πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο, και η απάντηση του ήταν ότι είναι πιθανόν να κατατεθεί κάτι, αλλά δεν θα ήταν ανάγκη να συνεδριάσει η Βουλή. 

Επίσης η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό, είπε πως χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου και ότι ζητεί η κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε