Πολιτική

Λαγκάρντ: “Θέλουμε σημαντική ελάφρυνση του χρέους – Πολύ σημαντικό βήμα η συμφωνία”

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πριν από λίγο ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της είναι «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μόλις ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες διάρκειας 6 ωρών σχετικά με το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες, η γενική διευθύντρια επισημαίνει ότι:

«Είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να προχωρήσουν σε σαφείς δεσμεύσεις… προκειμένου να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του χρέους, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με ό,τι εξεταζόταν έως σήμερα».

H Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της είναι «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» και τόνισε ενθαρρύνθηκε από την προφανή δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι θα εργαστεί με στόχο να διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3