Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται διαγραφές, νέο κόμμα και … εκλογές – Τρίτη και… φαρμακερή για τους διαφωνούντες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τρίτη καταψήφιση θα σημάνει και διαγραφή των διαφωνούντων
– Αποφασισμένος ο Α. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν το συνέδριο
– Πως θα αντιδράσουν βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, της ΚΟΕ και της ΔΕΑ
– Θέμα χρόνου το νέο κόμμα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί η συμφωνία με τους δανειστές να παραμένει ακόμη ένα ανοιχτό ζήτημα, στο εσωκομματικό επίπεδο όμως του ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές εξελίξεις ευρύτερα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου και οι διαφωνούντες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μη ανεχθεί άλλο “αντάρτικο” κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν και κάνουν λόγο για διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των διαφωνούντων, ιδίως εκείνων που για τρίτη φορά μετά και τις δύο ψηφοφορίες για τα προααπαιτούμενα θα καταψηφίσουν κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους 32 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, της ΚΟΕ και της ΔΕΑ οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στη θέσητους για καταψήφιση ενός Μνημονίου, καθώς αντιβαίνει πλήρως τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

‘Αλλωστε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης με το άρθρο στην ιστοσελίδα real.gr αλλά και κατά την επίσκεψη του χθες στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ανοιχτά ως επικεφαλής των διαφωνούντων τονίζοντας την απόφαση τους να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και παράλληλα καλώντας και τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθούν και να καταψηφίσουν, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και πιθανότατα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Με την κυβέρνηση όπως καταγράφηκε και χθες στην συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον κ.Τσίπρα να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξη για το κλείσιμο της συμφωνίας παρά τα “αγκάθια” που υπάρχουν ακόμη, το τρίτο Μνημόνιο θα είναι αφορμή ταυτόχρονα για την ηγεσία του κόμματος για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα στην περίπτωση που που στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών τότες θα ενεργοποιηθεί η ειλημμένη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε με όπλο τη “λίστα” ο κ. Τσίπρας θα θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ τους διαφωνούντες!

Από την πλευρά των διαφωνούντων σύμφωνα με πληροφορίες διαβλέποντας τη βούληση του πρωθυπουργού να βρεθούν εκτός των εκλογικών λιστών του κόμματος, προετοιμάζουν με άκρα μυστικότητα τον νέο πολιτικό φορέα, το κόμμα του “ΟΧΙ” όπως λένε, και αισιοδοξούν μάλιστα ότι σίγουρα θα μπουν στη Βουλή,

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει οριστεί Συντονιστικό δράση του εκολαπτόμενου κόμματος που προετοιμάζει τις κινήσεις της επόμενης περιόδου θεωρώντας το 61,3% ως μαγιά εξελίξεων και αλλαγής το συσχετισμού δυνάμεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο ανά την Ελλάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε