Τρίτη, 6 Αυγ.
34oC Αθήνα

Βαλβέρδε… κουπάτος! Super Αθλέτικ μετά από 31 χρόνια (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε για το… θαύμα, αλλά το 4-0 του Μπιλμπάο δεν άφηνε περιθώρια. Η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε την ισοπαλία (1-1) μέσα στο Καμπ Νου και πανηγύρισε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας, τον πρώτο της τίτλο μετά το 1984!

Μετά το εμφατικό 4-0 της Αθλέτικ στο «Σαν Μαμές» στον πρώτο αγώνα η Μπαρτσελόνα κλήθηκε να πετύχει ένα θαύμα από εκείνα που μόνο αυτή μπορεί να πραγματοποιήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι Καταλανοί μπήκαν… φουριόζοι στο ματς, είχαν δοκάρι με τον Πικέ στο 6’ και κατάφεραν να φτάσουν στο 1-0 στο 44’ με τον Μέσι


Η αποβολή του Πικέ όμως στο 57’ έκανε ακόμα δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους.

Η Μπαρτσελόνα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο επόμενο τρίλεπτο με Πέδρο και Ράκιτιτς, προτού η Αθλέτικ Μπιλμπάο βάλει τέλος στη.. σεμνή τελετή με το τέρμα του Αντούριθ (74’)

Το συνολικό 5-1 έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του Βαλβέρδε, που όμως ολοκλήρωσε και αυτή το ματς με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Σόλα (86’).

Άξιο αναφοράς, πως οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν, για τρίτη φορά σε εννιά μέρες, την ερχόμενη Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο «Σαν Μαμές».

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68′ Σάντρο), Ινιέστα, Πέδρο (68′ Μουνίρ), Μέσι, Σουάρες.

Μπιλμπάο (4-5-1): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα (68′ Ελουστόντο), Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Γουρπέγκι, Μπόβεδα, Εράσο, Μπενιάτ (83′ Μίικέλ Ρίκο), Σουσαέτα, Αντούριθ (81′ Κίκε Σόλα).

Οι τροπαιούχοι

15 φορές Μπαρτσελόνα
9 φορές Ρεάλ Μαδρίτης
4 φορές Ατλέτικο Μαδρίτης
3 φορές Λα Κορούνια, Αθλέτικ Μπιλμπάο
2 φορές Βαλένθια
1 φορά Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα, Σαραγόσα, Σεβίλλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε