Τρίτη, 6 Αυγ.
32oC Αθήνα

Το αδιόρθωτο πολιτικό σύστημα και τα προεκλογικά νταούλια που βαρούν στο ρυθμό των προσωπικών επιθέσεων

Το αδιόρθωτο πολιτικό σύστημα και τα προεκλογικά νταούλια που βαρούν στο ρυθμό των προσωπικών επιθέσεων

Όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να δούμε έναν διαφορετικό προεκλογικό αγώνα, ας προσγειωθούν τώρα ομαλά για να μην έχουν ανώμαλη προσγείωση αργότερα.

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν λέει να βάλει μυαλό, λες και είναι εγγενής αδυναμία σε προεκλογικές περιόδους να μην ενημερώνονται οι πολίτες για προγράμματα, σχέδια και πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο τους, αλλά να βλέπουν μία κακοπαιγμένη κωμωδία η οποία σε κάποιες ιστορικές περιόδους μπορεί να εξελιχθεί και σε δράμα για την πατρίδα.

Λες και είναι στο DNA των πολιτικών να αντιπαρατίθενται με προσωπικές επιθέσεις, ανούσιες κορώνες, πομφόλυγες, συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων και τόνους λάσπης.

Πριν ακόμα δοθεί και επίσημα το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου τα …νταούλια άρχισαν να βαρούν. Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι θέσεις, αντιθέσεις και συνθέσεις. Τα …νταούλια βλέπετε παίζουν στο ρυθμό των προσωπικών επιθέσεων σε μία προσπάθεια ο κάθε πολιτικός σχηματισμός να αποδομήσει τους αντιπάλους πολιτικούς που διαθέτουν ικανότητα διείσδυσης στο εκλογικό σώμα και γοητεία προσωπική και όχι να πείσουν για την ορθότητα των δικών τους προγραμμάτων και προτάσεων

Σε λίγο αναμένεται να αρχίσει να πέφτει η γνωστή μας λάσπη και η προεκλογική αντιπαράθεση να πάρει το χαρακτήρα λασπομαχίας.

Θα μπορούσε να γίνει ένας διαφορετικός προεκλογικός αγώνας; Θα μπορούσε αν τα κόμματα ακολουθούσαν τους κανόνες του πολιτικού πολιτισμού και όχι τις απαιτήσεις του σταρ συστεμ στην πολιτική.

Οσο το σταρ σύστεμ και η δημοφιλία είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία οι πολίτες κάνουν τις επιλογές, όσο η τηλεόραση πρωτίστως, αλλά και τα άλλα μέσα ενημέρωσης δευτερευόντως καθορίζουν ποιοι θα κερδίσουν την ψήφο (και όχι το μυαλό) του ψηφοφόρου, η λασπομαχία, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, οι προσωπικές επιθέσεις, οι υπαινιγμοί, οι στρεβλώσεις και οι διαστρεβλώσεις θα κυριαρχούν την προεκλογική περίοδο.

Να περιμένουμε μία διαφορετική συμπεριφορά, ιδίως όταν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί είναι δημοφιλείς, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να ματαιοπονούμε και να κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε αιθεροβάμονες.

Οπότε δεν μας μένει παρά να πούμε στους Μαυρογυαλούρους ένα μεγαλοπρεπές “καλωσήλθατε στην αρένα της λάσπης”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε