Σάββατο, 19 Οκτ.
19oC Αθήνα

Capital control – Κλειστές τράπεζες: Διαψεύδει η Εθνική ότι έχει ρευστό μόνο ως την Τρίτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολλά είναι όσα ακούγονται για τη ρευστότητα των τραπεζών, ειδικά από την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος και άσχετα από το αποτέλεσμά του. Παρά το capital control πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι υπάρχει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη μάλιστα ήταν αποκαλυπτικός ως προς τα παραπάνω ο διάλογος που είχε χθες η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ιδού τι γράφει ο Βηματοδότης:
“Ο Πρόεδρος έδειξε τη δυσφορία του για όλα όσα συμβαίνουν με τις τράπεζες κλειστές και τα capital controls και ρώτησε ευθέως την κυρία Κατσέλη: «Ως πότε θα υπάρχουν λεφτά στα ΑΤΜ;». Η κυρία Κατσέλη του είπε ευθύς αμέσως «Ως την Τρίτη» και βάλθηκε να του εξηγεί τι πρέπει να γίνει αμέσως, ανεξάρτητα, όπως ανέφερε, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ώστε να μη βρεθούμε σε πραγματική τραγωδία.”

Ο διάλογος αυτός προκάλεσε πολλά αίσθηση. Ωστόσο η Εθνική Τράπεζα μέσω ανακοίνωσης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα στα διαθέσιμα μετρητά.

Τι λέει η Εθνική Τράπεζα:

Η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει κατηγορηματικά ανάρτηση σε ιστοσελίδα, που αναπαράγεται, ότι τελείωσαν τα διαθέσιμά της σε μετρητά και κατά συνέπεια υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού των καταστημάτων της και των ΑΤΜ της. Κανένα τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, η τροφοδοσία των καταστημάτων και των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1.800 ανεφοδιασμοί από το Σάββατο 27/06/2015.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε