Πέμπτη, 1 Αυγ.
31oC Αθήνα

Εκλογές “αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης” είπε ο Βούτσης – Παπαδημούλης: Το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ ράγισε

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Εν αναμονή ανασχηματισμού, βέβαιες οι εκλογές το φθινόπωρο
– Στις 17:30 στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας
– Η κυβέρνηση βρέθηκε χθες κοντά στην πτώση είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης
– “Διαφωνούμε με τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας αλλά θα την εφαρμόσουμε” είπε
– Παπαδημούλης κατά Λαφαζάνη: Δεν είναι αριστερό το Grexit ούτε η δραχμή
– “Να κάνουμε κυβέρνηση χωρίς καπετανάτα”

ΣΥΡΙΖΑ σε νευρική κρίση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα, η συμφωνία πέρασε οριακά από το κυβερνητικό μπλοκ και το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε μια ανάσα από την πτώση. Το παραδέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που προανήγγειλε εκλογές το φθινόπωρο.

“Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης” είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Κόκκινο, λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με τους δανειστές. Μόνο που υπερψηφίστηκαν με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, αφού από το κυβερνητικό μπλοκ τα “Ναι” ήταν 123, μόλις 3 πάνω από το όριο που ο κ. Βούτσης έθεσε “ελάχιστο ηθικό και πολιτικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις εκλογές είπε πως “είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις”.

“Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε – όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή”, επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Παπαδημούλης: Ράγισε το γυαλί

Το γυαλί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ραγίσει και πλέον ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση “χωρίς καπετανάτα” είπε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για συντρόφους του που έχουν ατζέντα τη δραχμή και πρόσθεσε πως “η συμφωνία είναι ακόμα στον αέρα και καραδοκούν οι Σόιμπλε του Grexit”.

Ζήτησε δε καθαρές προτάσεις, τονίζοντας πως “δεν μπορεί το κόμμα που ηγείται της χώρας να έχει ατζέντα και ευρώ, που είναι το επίσημο πρόγραμμά του, και δραχμή. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε