Σάββατο, 28 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης, ένα tweet, η “μαύρη προπαγάνδα” και ο Γκαίμπελς

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Μέσω twitter απάντησε και αυτή τη φορά σε ένα δημοσίευμα που τον αφορά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, πρόσωπο που απασχόλησε με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του το Σαββατοκύριακο, αποφάσισε πως… έχει πέσει θύμα προπαγάνδας και πως “ο Γκαίμπελς ζει!”.

“Ο μόνος τρόπος να ξεσκεπαστεί η μαύρη προπαγάνδα των ημερών είναι, επιμένω, μέσω της διάδοσής της. Ο Γκαίμπελς ζει!”, έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα tweet που έκανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, κάνοντας παράλληλα retweet άρθρο της Ημεσησίας, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε μυστικό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο “επιστροφή στη δραχμή” ξεκίνησε να “χτίζεται” σε… μια καφετέρια του Κολωνακίου και κατέληξε στο τραπέζι συσκέψεων του Μαξίμου, όπου οι καβγάδες ήταν αναπόφευκτοι.

Σε καφετέρια του Κολωνακίου, ο Βαρουφάκης και η παρέα του μιλούσαν όχι ιδιαίτερα χαμηλόφωνα, έμπλεοι ενθουσιασμού για την «επέλαση» της Aριστεράς προς την εξουσία. Kατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αναλύουν και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣYPIZA, αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουν τη διαφαινόμενη σύγκρουση με τους δανειστές.

Σε διπλανό τραπέζι έχουν αρχίσει να στήνουν αφτί για να ακούσουν τι σκέφτεται ο πιθανός τσάρος της οικονομίας και πώς θα αντιδράσει το κορυφαίο στέλεχος τράπεζας, που μόλις ακούει το σχέδιο… παθαίνει σοκ. Oμοίως και ο ωτακουστής ο οποίος ακούει τον Γ. Bαρουφάκης να λέει: «Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Tο σχέδιό μας είναι συγκεκριμένο. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τους δανειστές, κηρύσσουμε χρεοκοπία, θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα προχωρήσουμε σε εκτύπωση νέου νομίσματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε