Δευτέρα, 1 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Handelsblatt: Ο Τσίπρας με το πιστόλι στον κρόταφο απειλεί

Handelsblatt: Ο Τσίπρας με το πιστόλι στον κρόταφο απειλεί

“Τα λεφτά ή πυροβολώ” είναι ο τίτλος μιας φωτογραφίας / σκίτσου του Αλέξη Τσίπρα που φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφό του.

Είναι ο τρόπος που επιλέγει η εφημερίδα Handelsblatt για να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο τίτλος του άρθρου είναι “Απόπειρα εκβιασμού” και στον υπότιτλο αναφέρεται πως μετά από πέντε χρόνια, η μάχη της Ελλάδας και των δανειστών της με το χρέος είναι μια Οδύσσεια χωρίς καλό τέλος. “Τώρα οι πολίτες, στο λίκνο της Δημοκρατίας, καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα απλό ερώτημα”.

Το άρθρο ξεκινά με την αποχώρηση, όπως λέει, το Γιάνη Βαρουφάκη από το τελευταίο Eurogroup των Βρυξελλών, το Σάββατο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. “Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε από την καρέκλα του, άρπαξε το σακίδιό του και έφυγε από το δωμάτιο. Άφησε τους άλλους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να τον κοιτούν αμήχανα.

Αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο στις Βρυξέλλες δεν ήταν ένα ηρωικό τέλος, αλλά μια απέλαση, που δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ευρωπαίοι ένιωσαν να τους σνομπάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τις προτάσεις των δανειστών”, αναφέρει η Handelsblatt.

Το άρθρο φυσικά αναφέρεται στο κλείσιμο των τραπεζών, το capital control, τις ουρές στις τράπεζες, το πάγωμα του ELA από την ΕΚΤ, την έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας και τα 52 δισ. επιπλέον που θα χρειαστεί έως το 2018.

Και όπως σημειώνει, αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να βάλει το περίστροφο στον κρόταφό του και να πει: “Λεφτά ή πυροβολώ!”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε