Πολιτική

Ελλάδα: Η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε το ΔΝΤ

Μπορεί επισήμως να μην είμαστε σε καθεστώς χρεοκοπίας αλλά σε κατάσταση καθυστέρησης, αλλά η Ελλάδα με την απόφαση να μην πληρώσει τη δόση του 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο.

Στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που προχωρά σε αθέτηση πληρωμής προς τον θεσμό. Και υπάρχει ακόμη μια αρνητική πρωτιά: Το ποσό, η πληρωμή του οποίου αθετήθηκε, είναι το υψηλότερο στην ιστορία του Ταμείου.

Τι σημαίνει η κατάσταση καθυστέρησης; Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, η Ελλάδα μπορεί πλέον να λάβει επιπρόσθετη χρηματοδότηση μόνο όταν επιλυθεί το ζήτημα της ανείσπρακτης, καθυστερούμενης οφειλής της.

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για παράταση του χρόνου αποπληρωμής της οφειλής της, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και το αίτημα θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του “εν ευθέτω χρόνω”, όπως είπε ο Ράις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1