Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας σε ευρωβουλευτές: “Άκουσον μεν, πάταξον δε” (VIDEO)

Τσίπρας σε ευρωβουλευτές: “Άκουσον μεν, πάταξον δε” (VIDEO)

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Με το τελεσίγραφο της Συνόδου Κορυφής στα χέρια του για συμφωνία ως την Κυριακή ή Grexit τη Δευτέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τους ευρωβουλευτές: “Άκουσον μεν, πάταξον δε”!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπήκε χαμογελαστός στην αίθουσα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, χαιρέτισε γνώριμα πρόσωπα, χειροκροτήθηκε από κάποιους και είδε ακόμη και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να κρατά ένα πλακάτ που έγραφε… ΟΧΙ.

Όταν πήρε το λόγο για να μιλήσει για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το Ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα πως δεν θέλει ρήξη με την Ευρώπη αλλά μετά το δημοψήφισμα με την “ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού” ζήτησε βιώσιμη λύση “χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και την αέναη λιτότητα”.

Στη συνέχεια, όμως, ο πρωθυπουργός μίλησε για “γενναία επιλογή του ελληνικού λαού, σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης, με τις τράπεζες κλειστές, με την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης να τρομοκρατεί ότι η επιλογή στο ΟΧΙ είναι μια επιλογή ρήξης με την Ευρώπη”. Και εκεί, οι ευρωβουλευτές τον ανάγκασαν να διακόψει για λίγο το λόγο του, καθώς ακούστηκαν αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα αλλά και χειροκροτήματα.

“Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στο ναό της Δημοκρατίας γιατί πιστεύω ότι εδώ ακούμε και κρίνουμε επιχειρήματα. Γι’ αυτό άκουσον λοιπον μεν, πάταξον δε”, συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε