Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Eurogroup – Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Αναγκαία για την Ελλάδα μια χρηματοδότηση – γέφυρα

Eurogroup – Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Αναγκαία για την Ελλάδα μια χρηματοδότηση – γέφυρα

Απαραίτητη είναι για την Ελλάδα μια χρηματοδότηση-γέφυρα, καθώς σε λίγες μέρες θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα, εκτίμησε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Επείγουσα λύση για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε ο κ. Σέλινγκ, πριν από την έναρξη των εργασιών της Ευρωομάδας. Επισήμανε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει λύση για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση για τη ρευστότητα, διαφορετικά η Ελλάδα θα έχει πιθανόν ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως για μια χρηματοδότηση-γέφυρα υπάρχουν “αρκετές επιλογές”, όπως κάποια παλιά ταμεία, τα οποία όμως δεν έχουν να κάνουν με την Ευρωομάδα, ενώ για τη χρησιμοποίησή τους θα πρέπει να συγκληθούν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτή τη στιγμή εξετάζεται ποιες δυνατότητες υπάρχουν και ποιες επιλογές μπορούν νομικά να εφαρμοστούν.

Κατά την άποψή του, αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για πόσο επαρκεί η ρευστότητα στην Ελλάδα, καθώς με τη λήξη του δευτέρου προγράμματος βοήθειας απλά δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα διαθέσιμοι πόροι, γεγονός που θα αποτελέσει επίσης θέμα της διαπραγμάτευσης.

Ο ίδιος θεωρεί πως στην αποψινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής δεν αναμένει τίποτε περισσότερο παρά μόνο τη διατύπωση μιας έκκλησης προς την Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε