Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Εύβοια: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά – Κίνδυνος αναζωπύρωσης! (Φωτό, βίντεο)

ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από eviazoom

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:20 το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Άτταλη, στα Ψαχνά της Ευβοίας… (ΦΩΤΟ)

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, λίγο μετά τις 18.00, το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη και η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι.

Η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Άτταλη και Μακρυκάπα και κατακαίει δασική έκταση. Οι κάτοικοι είναι στο πόδι και προσπαθούν με τους πυροσβέστες να περιορίσουν τις φλόγες.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και πλέον δεν απειλεί σπίτια.
ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από evianews.com
ΦΩΤΟ από evianews.com

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν 2 ώρες» δήλωσε λίγο μετά τις 20.00 ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Ψαθάς για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της φωτιάς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «η ένταση του ανέμου έχει μειωθεί – και σε συνδυασμό με τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, από το έδαφος και από τον αέρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν οικισμοί».

ΦΩΤΟ από eviatop

Σύμφωνα με τον έμπειρο πρώην δασονόμο, Κωνσταντίνο Καραδόντα που μίλησε στο NewsIt, το δάσος ειναι παρθένο δεν έχει υλοτομηθεί και το εσωτερικο του ειναι πολυ ξερό με αποτέλεσμα να φουντωνει η φωτια. Από το απόγευμα, ένα πυκνό πέπλο μαύρο καπνού έχει απλωθεί στον ουρανό από τα Ψαχνά και τη Χαλκίδα, μέχρι την Αμάρυνθο.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, όπως επίσης και ομάδες από τμήματα πεζοπόρων που έχουν μεταφερθεί από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα.

Παράλληλα στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Από πλευράς αυτοδιοίκησης, έχουν συγκεντρωθεί μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων όπως επίσης και υδροφόρες οι οποίες έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Εύβοιας.

Αργά το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος λόγω των ισχυρών ανέμων, με τους κατοικους να βρίσκονται ανάστατοι έξω από τα σπίτια τους.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Ο Φάνης Σπανός ανέφερε στο eviazoom.gr, ότι πρόκειται για μεγαλύτερη φωτιά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι πλέον δεν απειλούνται τα σπίτια.

Πηγή: evianews.com, eviazoom.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε