Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Grexit: Καλύπτει Σόιμπλε ο Γκάμπριελ – Άφαντη η Μέρκελ

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινό Grexit ήταν γνωστή στο SPD δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και αντικαγκελάριος της Μέρκελ, Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, προσφέροντας κάλυψη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Η πρόταση για Grexit πέντε ετών ή αποκρατικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας ύφους 50 δισ. για να αποπληρώσει η Ελλάδα τα δάνειά της ήταν γνωστή στο SPD έγραψε ο Γκάμπριελ στη σελίδα του στο Facebook. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως επρόκειτο να κατατεθεί στο Eurogroup. Σκοπός, σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, ήταν να υλοποιηθεί μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική.

Και ενώ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών βγαίνει μπροστά και επιβεβαιώνει πως γνώριζε τα σχέδια Σόιμπλε, η καγκελάριος της Γερμανίας τηρεί σιγή ιχθύος, δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες πως το έγγραφο διέρρευσε από την πλευρά της καγκελάριας και όλοι περιμένουν την Κυριακή για να τοποθετηθεί και η Μέρκελ.

«Η SPD συνεχίζει να επιδιώκει τον στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εάν μπορούν να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Αυτός είναι και ο κοινός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης. Και για αυτό γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες (σ.σ. η ανάρτηση έγινε πριν τελειώσει το Eurogroup). Σε αυτό το SPD δίνει ιδιαίτερη σημασία σε μια κοινή και συντονισμένη δράση με την Γαλλία. Η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια χρονικά περιορισμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι βεβαίως γνωστή στο SPD. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση πρέπει να εξεταστεί χωρίς προκαταλήψεις και η κάθε πιθανή πρόταση. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε όμως να υλοποιηθεί μόνο εάν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική», έγραψε ο Γκάμπριελ.

 

Die SPD verfolgt nach wie vor das Ziel, Griechenland in der Eurozone zu halten, wenn die dafür notwendigen Bedingungen…

Posted by Sigmar Gabriel on Saturday, 11 July 2015

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε