Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

Η συγκλονιστική ιστορία του Richard Bandy και της Sonya Lea: “Αναρωτιέμαι ποια είσαι”

Η συγκλονιστική ιστορία του Richard Bandy και της Sonya Lea: “Αναρωτιέμαι ποια είσαι”

Όλα άλλαξαν σε μια στιγμή. Μετά από 23 χρόνια γάμου με όμορφες και δύσκολες στιγμές, η ζωή του Richard Bandy και της Sonya Lea ανατράπηκε ριζικά.

Η επέμβαση που έκανε το 2000 ο Richard Bandy για να θεραπεύσει μια σπάνια μορφή καρκίνου ήταν επιτυχημένη. Αλλά ξύπνησε σχεδόν άλλος άνθρωπος.

Είχε υποστεί μια μετεγχειρητική επιπλοκή που ονομάζεται “ανοξική προσβολή”. Δεν περνούσε οξυγόνο στον εγκέφαλό του με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της μνήμης του.

Αποκαλούσε τη γυναίκα του “sweetness” αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς γνωρίστηκαν, πότε παντρεύτηκαν και τη γέννηση των δύο τους παιδιών. Είχαν εξαφανιστεί 23 χρόνια από το μυαλό του.

“Ζω στο τώρα. Δεν έχω καμία πραγματική ανάμνηση του πώς ήμουν και δεν με ενδιαφέρει να επιστρέψω εκεί”, σημείωσε ο Richard Bandy.

“Η Sonya ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδα αλλά δεν ήξερα ακριβώς τη φύση της σχέσης μας. Ήξερα ότι με αγαπούσε και άρχισε να την αγαπώ αρκετά γρήγορα. Δεν ξέρω ακριβώς τα συναισθήματα που είχα εκείνη την εποχή επειδή όλα ήταν “γκρι” για εμένα σε εκείνο το σημείο”.

Η γυναίκα του Sonya Lea έγραψε ένα βιβλίο για το “ταξίδι” τους από εκείνη τη στιγμή. “Wondering Who You Are”.

“Η έκφρασή του στο νοσοκομείο ήταν σχεδόν αγγελική. Ήταν τόσο ουδέτερη. Δεν φαινόταν να υποφέρει και μπορούσε να γράψει μερικές λέξεις. Μου έκανε τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. “Ποιος είναι εδώ; Ποιος ήταν εδώ; Ποιος έρχεται;”. Δεν θυμόταν… του είπα ιστορίες για τα παιδιά μας, για το που ζούμε και τι δουλειά έκανε.

Άρχισε να “χτίζει” κάποιες δεξαμενές πληροφοριών. Ενώ ήταν πλήρως λειτουργικός και επέστρεψε στη δουλειά του, έπρεπε να χρησιμοποιεί στρατηγικές για να κρατά τις εμπειρίες του. Εκεί που είναι δύσκολο και απαιτητικό είναι στις σχέσεις. Έτσι, για παράδειγμα, έχει ένα ημερολόγιο… κάθε Τετάρτη υπάρχει ένα μήνυμα για να του υπενθυμίζει να τηλεφωνήσει στην κόρη του”.

Ο Richard μέχρι και σήμερα δεν ξέρει αν οι αναμνήσεις που έχει από την ημέρα του γάμου του και τη γέννηση των παιδιών τους είναι πραγματικές ή έχουν προκύψει από τις ιστορίες που έχει ακούσει και τις φωτογραφίες που έχει δει.

Κάθε φορά όμως που διαβάζει τα μελανότερα κεφάλαια του γάμου τους στο βιβλίο που έγραψε η σύζυγός του κλαίει.

“Όταν διάβασα για τη σχέση μου με τον γιο μου Joshua δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτά είχαν συμβεί. Δεν είμαι σίγουρος ότι πραγματικά θυμάμαι, αλλά ήμουν βίαιος μαζί του. Τον έριξα κάτω, τον έσπρωξα έξω από το σπίτι, του φώναζα, τον εκφόβιζα και τέτοια πράγματα”.

Όταν η σύζυγός του του έδωσε αυτές τις πτυχές της ζωής του πάλεψε με αυτό επειδή για αυτόν εκείνος ο άντρας ήταν άλλος.

“Ήρθε σε μένα με μια υπέροχη φράση. “Δεν έχω καμία φήμη να διαχειριστώ”. Αυτό με ελευθέρωσε για να γράψω την ιστορία και με τα μαύρα της κεφάλαια”, σημείωσε η Sonya.

“Μη έχοντας καμία μνήμη του πώς ήμουν, δεν είχα άλλη επιλογή από το να ξεκινήσω από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επιστρέψω στη δουλειά μου αλλά ήμουν αποφασισμένος.

Ειλικρινά ξυπνάω ευγνώμων που ζω κάθε πρωί. Είμαι πολύ χαρούμενος που εργάζομαι, που είμαι παραγωγικός και πολύ ευτυχισμένος που έχω τη Sonya και τα παιδιά μου στη ζωή μου”.

Πηγή: npr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε