Κόσμος

Η συγκλονιστική στιγμή κατάκτησης της ελευθερίας – Δραπέτευσαν 34 γυναίκες και παιδιά από τους τζιχαντιστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 8 μήνες τρομακτικών βασανιστηρίων, ο φακός του Channel 4 "συνέλαβε" τη στιγμή που 34 γυναίκες και παιδιά δραπετεύουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Είδαν τα μέλη των οικογενειών τους να σκοτώνονται, κρατήθηκαν ως σκλάβοι και περπατούσαν 2 ημέρες με ελάχιστο νερό και φαγητό για να ξεφύγουν από τις περιπολίες των μαχητών του ISIS.

Στο βίντεο του Channel 4 Dispatches μπορεί κανείς να δει τους ανθρώπους να περπατούν στο όρος Sinjar, στο βόρειο Ιράκ.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο που η περιοχή δέχτηκε επίθεση από τζιχαντιστές. Σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους και απήγαγαν 3.000 Yazidi γυναίκες και κορίτσια σε μια από τις μεγαλύτερες απαγωγές του αιώνα.

“Βάσει πληροφοριών που έχω, το 80% έπεσαν θύματα βιασμού”, σημείωσε ο δικηγόρος Khaleel.

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, κρατήθηκαν σε φυλακές και ορισμένες αναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ υπό την απειλή του θανάτου.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διάσωση που έχει επιχειρηθεί ποτέ, με τα πλάνα του Channel 4 Dispatches να προορίζονται για το ντοκιμαντέρ “Escape From ISIS”.

Πηγή: huffingtonpost

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι Ευρωπαίοι να κάνουμε περισσότερα για τη συλλογική ασφάλεια» λέει το Παρίσι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία
«Μπορούμε να συμβάλουμε για μία ισχυρή, σταθερή ειρήνη προς όφελος της Ουκρανίας αλλά και των Ευρωπαίων», το μήνυμα αποφασιστικότητας του Παρισιού
«Οι Ευρωπαίοι να κάνουμε περισσότερα για τη συλλογική ασφάλεια» λέει το Παρίσι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία