Δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις και την πορεία του τόπου και προειδοποίησε πως η απομόνωση της Ελλάδας μπορεί να φέρει πολλές συμφορές. Μάλιστα, όπως και στις προηγούμενες παρεμβάσεις του κάλεσε τους “παλιούς αγωνιστές και συντρόφους που είναι σε άλλα κόμματα” να συστρατευτούν στον αγώνα υπέρ του ναι.
Σχετικά με το δημοψήφισμα έκανε λόγο για ένα πολλαπλώς άκυρο νομικά, λέγοντας πως δεν μπορεί κάποιος να κάνει δημοψήφισμα για ένα προσχέδιο διαπραγματεύσεων, χωρίς σφραγίδα και υπογραφή. Ωστόσο, αφού όπως είπε, θα γίνει το δημοψήφισμα αποκτά τεράστια πολιτική σημασία γιατί όλοι ερμηνεύουν το δημοψήφισμα ως παραμονή ή όχι στο ευρώ.
Εκτίμησε πως με αυτό το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βρει μία διέξοδος στην πίεση, καθώς όπως τόνισε δεν μπόρεσε να ελέγξει ούε το κόμμα του και ούτε να προκύψει μία συμφωνία με τους δανειστές. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η ατέρμονη διαπραγμάτευση, έβλαψε τον τόπο και όταν έφτασε στη μεγάλη στιγμή, λιποψύχησε και πέταξε την μπάλα στον λαό”.
Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων όταν ισχυρίζεται πως με το όχι στο δημοψήφισμα θα αποκτήσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη.
Σημείωσε πως εάν η Ελλάδα βρεθεί σε καθεστώς ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας τότε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων θα γκρεμιστεί κατά 70% και θα ζουν με εισόδημα 150 με 200 ευρώ.
Στην περίπτωση του ναι στο δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μάλιστα, όπως είπε, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές και τα πολιτικά κόμματα να παρουσιαστούν νομικά ως ενιαίο κόμμα διατηρώντας την ανεξαρτησία τους υπό την ηγεσία ενός μη πολιτικού προσώπου.