Ελλάδα

Πληρώστε την εφορία με ακίνητο!

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα απαλλάξει ιδιοκτήτες ακινήτων από τον βραχνά της Εφορίας. Οχι δεν θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ δυστυχώς, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να προχωρήσει στη θέσπιση ρύθμισης που θα επιτρέπει σε όσους χρωστούν στην Εφορία να εξοφλούν ή να μειώνουν τις οφειλές με την παραχώρηση της ιδιοκτησίας ακινήτων.

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούσαν να παραχωρήσουν ακίνητα στο Δημόσιο και να σβήσουν τα χρέη τους, όμως μέχρι τώρα η μόνη παραχώρηση που μπορούσε να γίνει ήταν η είσπραξη των ενοικίων.

Τώρα με τη νέα ρύθμιση θα γλιτώνουν από το βραχνά των χρεών, καθώς και από την απειλή των κατασχέσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία των ακινήτων θα υπολογίζεται με την εμπορική τιμή. Στη συνέχεια το Δημόσιο όλα αυτά τα ακίνητα, καθώς και άλλα που έχει στην ιδιοκτησία του θα τα εκχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο θα τα τοποθετήσει σε ένα καλάθι με στόχο τη χρηματοοικονομική αξιοποίησή τους.

Με τη μέθοδο αυτή ελπίζει ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσίας και θα εισπραχθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για τη μείωση του χρέους, αλλά και για επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία των ακινήτων που έχει το Δημόσιο στην ιδιοκτησία του ανέρχεται στα 300 δισ. ευρώ και στο παρελθόν είχαν δημοσιοποιηθεί σχέδια για την αξιοποίησή τους μέσω του Χρηματιστηρίου με τη δημιουργία ενός ¨καλαθιού¨ το οποίο θα περιλάμβανε ακίνητα τα οποία μπορούσαν να αποδώσουν εισόδημα, καθώς και να αυξανόταν η αξία τους χάρη στις αλλαγές χρήσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης 1