Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η εικόνα από το αεροδρόμιο που κάνει το γύρο των social media – ”Λεφτά δεν… Μύκονος ναι”!

ΦΩΤΟ από skai.gr
ΦΩΤΟ από skai.gr

‘Ενας διαφανής καμβάς στο αεροδρόμιο δίνει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να… εκφραστούν ελεύθερα!

“Οι Σέρβοι αγαπάνε την Ελλάδα! Εδώ βρίσκεις την καλύτερη θάλασσα!”. “Η Ελλάδα τελικά θα κυριαρχήσει!”. “Να ζήσεις Ελλάδα!”. “Λεφτά …δεν! Μύκονος …ναι!”. Γραμμένες βιαστικά στο χέρι σε διάφορες γλώσσες, σε χρωματιστά χαρτάκια τύπου post-it, κολλημένα στην τζαμαρία του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, σημειώσεις όπως αυτές παραμένουν “ακίνητες” σε έναν χώρο όπου όλα κινούνται και εκατομμύρια άνθρωποι είναι πάντα “απλώς περαστικοί” καθ’ οδόν προς τον τελικό προορισμό τους.

Άλλοτε θετικές, άλλοτε αρνητικές, άλλοτε υποστηρικτικές για τη χώρα και τους Έλληνες κι άλλοτε προσωπικές ή αστείες, οι σημειώσεις δίνουν χρώμα στο αεροδρόμιο. Ταυτόχρονα πληροφορούν τη διοίκησή του αεροδρομίου αλλά και των αεροπορικών εταιρειών για τυχόν κακώς κείμενα ή πράγματα που πρέπει να διορθωθούν.

Την πρωτότυπη ιδέα για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου σημείου έκφρασης των επιβατών είχε η διοίκηση του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο μέχρι το τέλος του Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχει υποδεχτεί 6 εκατ. ταξιδιώτες, όπως εξηγεί ο αερολιμενάρχης Αχιλλέας Τοπούζας.

“Πρώτη φορά εφαρμόσαμε την ιδέα πέρυσι και είδαμε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε αυθόρμητα και μαζικά. Σε έναν μήνα περίπου είχαμε περίπου 30.000-40.000 επιβάτες, που άφησαν την υπογραφή τους στο αεροδρόμιο με αυτόν τον τρόπο και φέτος εκτιμούμε ότι μπορεί να έχουμε ακόμη και 50.000 σημειώσεις” σημειώνει ο κ. Τοπούζας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε