Πολιτική

Βουλή LIVE – Σταϊκούρας: Η ΝΔ στηρίζει αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

«Η Νέα Δημοκρατία, ως πολιτική δύναμη που διαχρονικά δρα με υπέρτατο κριτήριο το μακροχρόνιο συμφέρον της χώρας, στηρίζει τη διαμόρφωση μίας επώδυνης συμφωνίας, αφού αυτή διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης» ξεκαθάρισε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών επί του νομοσχεδίου για τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Ταυτόχρονα, διεμήνυσε: «Στηρίζει αλλά δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση».

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας, όπως αυτό θα διαμορφωθεί τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες, διαρκώς θα το αξιολογούμε» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο εισηγητής της ΝΔ, αφού χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός «ότι στην παρούσα κρίσιμη φάση, την τελευταία στιγμή, η ηγεσία της κυβέρνησης, με την καθοριστική στήριξή μας, ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, κράτησε τη χώρα και δεν την έσπρωξε στο κενό, σημείωσε: «Τώρα, οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε, με διορατικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς “κούφιες” αντεγκλήσεις, ώστε η χώρα να βρει τον βηματισμό μέσα στην Ευρώπη και το σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, με ρεαλισμό, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, φραστικές διακηρύξεις και ανεδαφικές δεσμεύσεις, με επιμονή και αποφασιστικότητα».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως σε συνεργασία με τους εταίρους και δανειστές πρέπει να αναζητήσουμε τον βέλτιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, με όρους καλού συγκερασμού οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής Δικαιοσύνης, «αλλάζοντας, εν πορεία, εσφαλμένες δημοσιονομικές πολιτικές που “στραγγαλίζουν” μέσω της υπερβολικής φορολόγησης τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, υλοποιώντας φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονίζοντας τη δημόσια διοίκηση, ενισχύοντας την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, ενδυναμώνοντας το πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας». «Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, από όλους μας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «μετά τη δοκιμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση, είναι καιρός να σταματήσουμε τις ιδεοληπτικές σκιαμαχίες, τους δογματισμούς και τους υψηλούς τόνους και όλες οι κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές και τον ανά περίοδο ρόλο μας στο πολιτικό σκηνικό, να “βάζουμε διαρκώς πλάτη”, σε πνεύμα συνεννόησης, με αίσθημα ευθύνης, ώστε η χώρα να βγει γρήγορα και οριστικά από το τέλμα, να αναπτυχθεί με δικαιοσύνη και συνοχή και να πορευθεί με αξιοπρέπεια και δυναμισμό στο διεθνές σκηνικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντρολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου