Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Το “ναι” σημαίνει … εκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το μήνυμα του Μαξίμου είναι ξεκάθαρο από όλα τα στελέχη. “Όχι” στο δημοψήφισμα. Τσίπρας, Παππάς, Κωνσταντοπούλου σε τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις χθες τη νύχτα είπαν ότι το “ναι” σημαίνει πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ξεκαθάρισε ότι με ένα “ναι” στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει νόμο του κράτους τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία με τους Θεσμούς, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι στη συνέχεια θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Με ανάλογη φρασεολογία ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Mega άφησε σαφέστατα να εννοηθεί, ότι ένα “ναι” στο δημοψήφισμα οδηγεί τη χώρα αμέσως μετά σε εκλογές, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΙ ήταν το τρίτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι δεν αποζητά να κρατήσει κάποια καρέκλα.

Με άλλα λόγια σε όλους του τόνους η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι υποχρεωτικά θα αποδεχθεί τη συμφωνία σε περίπτωση που αυτό είναι το αποτέλεσμα της κάλπης του δημοψηφίσματος, ωστόσο θα οδηγήσει τη χώρα ξανά στις κάλπες διότι αρνείται να υπηρετήσει όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο των Θεσμών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε