Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δημοψήφισμα: Σαμαράς σε Παυλόπουλο – Κόκκινη γραμμή η παραμονή στην Ευρώπη

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Αντικείμενο της συνάντησης των δυο ανδρών το επικείμενο δημοψήφισμα.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες οι δυο άνδρες, ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η παραμονή στο ευρώ είναι “κόκκινη γραμμή” για τη Νέα Δημοκρατία.

“Κ. Πρόεδρε από την τελευταία μας συνάντηση σας επαναλαμβάνω τη γνώριμη θέση της παράταξης μου για την εθνική κόκκινη γραμμή που είναι ή υπεράσπιση της θέσης της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης, θέση που στηρίζει την ύπαρξη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι συμφωνείτε με τη θέση αυτή αλλά οφείλω να πω ότι αυτή τη στιγμή ή υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ή κόκκινη γραμμή αυτή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Και ήθελα γι’ αυτό να σας δώ σήμερα και επ’ αυτού να συζητήσουμε”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του είπε: “Εκτιμώ ιδιαιτέρως την πρωτοβουλία και την ευαισθησία σας. Από τη μια πλευρά πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη, όσο και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με κοινή προσπάθεια όλων που είναι αναγκαία…
Αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός. Έχω εμπιστοσύνη ότι την επόμενη Κυριακή ο λαός θα αποδείξει ότι διαθέτει ωριμότητα”.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε