Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Spiegel: Αρνητικές οι αντιδράσεις για την πρόταση Τσίπρα

Spiegel: Αρνητικές οι αντιδράσεις για την πρόταση Τσίπρα

Αν και αρχικά… ενθουσιάστηκε με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για νέα διετή συμφωνία και χρηματοδότηση από τον ESM, ο επικεφαλής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πείσει τους Ευρωπαίους.

“Έξυπνο: Η Ελλάδα προτείνει νέο πρόγραμμα μέσω του ESM, το οποίο βασικά είναι τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Αλλά το υπάρχον πρόγραμμα θα τελειώσει” tweet-αρε αρχικά ο Peter Spiegel, προσθέτοντας ότι “αυτό πιθανόν είναι που έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας τον Ιανουάριο: να αφήσει το υπάρχον πρόγραμμα να τελειώσει και να διαπραγματευτεί για τρίτο πρόγραμμα”.


Σύμφωνα με τον Spiegel, το αίτημα για τρίτο πρόγραμμα φέρνει τις διαπραγματεύσεις ξάνα στο τραπέζι.


Όταν όμως ο γνωστός δημοσιογράφος πήρε στα χέρια του την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού, με το οποίο ζητά παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και αναδιάρθρωση των δανείων του EFSF, τόνισε πως… αυτό δεν γίνεται να περάσει.


Και η απαισιοδοξία του έγινε μεγαλύτερη αργότερα, όταν ανέβασε ένα άλλο μήνυμα: “Παρά την αισιοδοξία μου όταν πρωτοείδα τη νέα πρόταση του Τσίπρα, λαμβάνω πολύ αρνητικές αντιδράσεις από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε