Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Καλύβης: «Σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις…»

Καλύβης: «Σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις…»
«Είμαστε σε ένα οριακό σημείο, δεν μπορεί να διακινδυνεύω αν θα γίνει ή όχι συμφωνία, φαίνεται ότι η κινητικότητα των ημερών σπρώχνει προς τα εκεί αλλά αυτό συναρτάται με το αποτέλεσμα» τόνισε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέκος Καλύβης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

 Ο κ. Καλύβης υποστήριξε ότι «αν οι αξιώσεις τους είναι τελεσιγραφικές και από άποψη ουσίας είναι ακόμα χειρότερες πιθανά να έχουμε εμπλοκή. Για αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να κάνουμε όλοι μας και ο λαός μια καλόπιστη κριτική στο τελικό αποτέλεσμα».

«Θα πρέπει να δούμε όλο το κείμενο και πρέπει να σημειώσουμε ότι η διαπραγμάτευση είναι ευθύνη της κυβέρνησης, εμείς δεν έχουμε συνολικά το κείμενο το οποίο έχει αποσταλεί και δεν ξέρουμε και τι θα αντιπροταθεί από την άλλη πλευρά διότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον Γιούνκερ σήμερα» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για το αν η συμφωνία μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Καλύβης υπογράμμισε «Η δική μας διάθεση ως κόμμα είναι να υπάρχει εφαρμογή αυτών των οποίων είχαμε πει στον ελληνικό λαό διότι το θέμα της αξιοπιστίας είναι σοβαρό. Από ότι φαίνεται υπάρχει μια προσπάθεια αντίθετη από την πλευρά των δανειστών. Θα θέλαμε να υλοποιηθούν αυτά τα οποία έχουμε πει, ιδιαίτερα ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα συμβολικό ζήτημα δηλαδή έχει πάρει έναν χαρακτήρα συμβολικό και στο μυαλό του κόσμου και θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια να είναι μέσα στο 2015».

«Από εκεί και πέρα και το θέμα του ΦΠΑ για τα νησιά είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί πρόβλημα ωστόσο από ότι γνωρίζω θα υπάρχουν κάποιες αντισταθμιστικές ρυθμίσεις για τους μόνιμους κατοίκους, δεν λύνει το πρόβλημα αλλά ωστόσο…» συμπλήρωσε ο κ. Καλύβης και πρόσθεσε

«Αν ληφθούν αυτά τα μέτρα απλά για να πάρουμε μια δόση προφανώς θα υπάρξουν διαφωνίες ισχυρές , είναι άλλο πράγμα να εμφανιστεί μια λύση που να αντιμετωπίζει και το θέμα του χρέους , να υπάρχει ένα επενδυτικό πακέτο, να υπάρχει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που να οδηγεί σε μια άλλη κατάσταση τη χώρα και μέσα εκεί να υπάρχει μια καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε