Δευτέρα, 8 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Απίστευτο! Η Κωνσταντοπούλου επέστρεψε την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής στον Στουρνάρα ως “απαράδεκτη”!

Απίστευτο! Η Κωνσταντοπούλου επέστρεψε την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής στον Στουρνάρα ως “απαράδεκτη”!

Άστραψε και βρόντηξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ απέστειλε την Εκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος. Μία κίνηση την οποία η κ,. Κωνσταντοπούλου εξέλαβε ως απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Επιτροπής, ενώ επικαλέστηκε και σημεία της έκθεσης, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται υπέρ της άμεσης υπογραφής συμφωνίας με τους εταίρους λέγοντας πως η συμφωνία αποτελεί ιστορική επιταγή.

Ο κύριος Στουρνάρας απέστειλε την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-15 για να παρέμβει απαραδέκτως στη διαδικασία, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής και κατήγγειλε πως την ίδια ώρα ο διοικητής της ΤτΕ αρνείται να δώσει στοιχεία της κίνησης λογαριασμών (Ελλάδας – ΕΚΤ) από τους οποίους πέρασαν χρήματα “που υποτίθεται δόθηκαν ως οικονομική βοήθεια της Ελλάδας”.

“Αυτή η πράξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον διοικητή της ΤτΕ, που δεν λειτουργεί υπέρ δημόσιου συμφέροντος για την Ελλάδα αλλά εκθέτει και την ΕΚΤ” πρόσθεσε η κ. Κωσταντοπούλου και τόνισε ότι η άρνηση δεν γίνεται αποδεκτή και πως η επιτροπή θα επανέλθει για το θέμα.

Η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε το εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης στο οποίο ο κ. Στουρνάρας λαμβάνει σαφή θέση υπέρ της υπογραφής συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία, όσο οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώνονται.

“Να πω πως αυτό αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ω απαράδεκτο. Απαράδεκτη ενέργεια, απόπειρα παρέμβασης. Ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική που διαμορφώθηκε, στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει υποχρεώσεις του ως διοικητής της Τράπε4ζας της Ελλάδας, όταν έκανε ωμή παρέμβαση στην εκλογή ΠτΔ δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας”, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

“Και αυτή η επιστολή αποτελεί αφορμή ώστε η Επιτροπή Αλήθειας να τον καλέσει για τον τρόπο που παρεμβαίνει αντιδημοκρατικά, να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει ουσιαστική διεκδίκηση”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η Έκθεση απεστάλη σε στικάκι και όχι τυπωμένη κάτι που η πρόεδρος της Βουλής το εξέλαβε ως σπουδή του Γιάννη Στουρνάρα να παρέμβει ωμά στη διαδικασία. “Έστειλε την έκθεση σε στικάκι. Στικάκια δεν παραλαμβάνει το Κοινοβούλιο. Άλλοι διακινούσαν στικάκια στις τσέπες και τα συρτάρια τους”, δήλωσε.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει κληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την υπογραφή εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, που σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε