Δευτέρα, 7 Οκτ.
22oC Αθήνα

Υπουργοί πίνουν… πικρό καφέ στο καφενείο της Βουλής

Υπουργοί πίνουν… πικρό καφέ στο καφενείο της Βουλής

Χθες το μεσημέρι στο καφενείο της Βουλής κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης εμφανώς κουρασμένος έπινε τον καφέ του μαζί με τους συνεργάτες του. Μόλις τον είδα έσπευσα πάραυτα να το ρωτήσω πώς πάνε τα πράγματα και αν έχει κάποια ενημέρωση από τις Βρυξέλλες. Σε πρώτη φάση δεν μου απάντησε αλλά στη συνέχεια μου είπε “Δεν βλέπεις…; Ζητάνε απίστευτα πράγματα…”

“Και τι θα κάνετε;” τον ρωτάω.

Και με ύφος μάλλον παραίτησης μου απαντά “Είναι ο Αλέξης εκεί και διαπραγματεύεται…ο Θεός βοηθός”!

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες όσοι βλέπουν υπουργούς της κυβέρνησης ή ακόμη και στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο μόνος ίσως που πιστεύει στη συμφωνία και στη λύση είναι ο πρωθυπουργός.

Τα περισσότερα από τα κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη διακατέχονται από ένα αίσθημα ματαιότητας των πραγμάτων, αναγνωρίζοντας ότι η συμφωνία θα είναι “επώδυνη” και κόντρα στις προεκλογικές και προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος, οπότε και αν υπάρξει μπαίνει ένα αμείλικτο ερώτημα “Ποιος θα την εφαρμόσει όταν δεν συνάδει με το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος και τα πιστεύω του και κινείται σε μνημονιακή τροχιά;”.

Είναι προφανές πλέον ότι το ζήτημα δεν είναι απλά μια συμφωνία με τους δανειστές αλλά και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και των μελών της να την εφαρμόσουν με γοργούς ρυθμούς, διαφορετικά τα χειρότερα ίσως είναι μπροστά μας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε