Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Βενιζέλο…

Αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Βενιζέλο…

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, ιστορικό λάθος για να μην πω κάτι πολύ πιο μεγάλο που ταιριάζει στο τεράστιο μέγεθος του ανδρός, αν ο Κάλχας δεν αποχαιρετούσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, όπως του ταιριάζει, τώρα που παροπλίζεται πολιτικά.

Με βαθιά οδύνη, αλλά και πολύ μεγάλο προβληματισμό ο Κάλχας απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον Βαγγέλη για να του πει: “Στο καλό κύριε Βενιζέλο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα μας λείψετε καθόλου. Μάλιστα θα σας λέγαμε ότι θα προσφέρατε μεγαλύτερη υπηρεσία αν αποχωρούσατε εντελώς από την πολιτική, Ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερη αν είχατε αποχωρήσει μερικά χρόνια νωρίτερα.

Γιατί θα γλίτωναν τα ταμεία από το καταστροφικό PSI και οι συνταξιούχοι περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Θα απέφευγαν οι τράπεζες το δολοφονικό PSI που τις κατέστησε, μαζί και τη χώρα, ομήρους των δανειστών.

Δεν θα φορτώνονταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων (δηλαδή όλοι οι Ελληνες σχεδόν) το φορομπηχτικό ΕΕΤΗΔΕ και στη συνέχεια τον ΕΝΦΙΑ και η οικοδομή μπορεί να είχε αποφύγει την πλήρη κατάρρευση.

Αν είχατε αποχωρήσει νωρίτερα είναι πιθανό κάποιες μεταρρυθμίσεις, ειδικά στο Δημόσιο, να είχαν προωθηθεί.

Και τώρα σιωπή κύριε Βενιζέλο, γιατί η σιωπή ακόμα και στην περίπτωσή σας είναι χρυσός.

Σας διαβεβαιώνουμε όλοι οι πολίτες πως καλή θα ήταν μία έστω και μικρή δόση αυτοκριτικής, περισσότερη ταπεινοφροσύνη και λιγότερη αλαζονεία.

Στο τέλος δεν θα έβλαπτε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, έστω για τα μάτια του κόσμου, γιατί πραγματική και ειλικρινή κανείς δεν περιμένει. Εξάλλου, οι κολοσσοί της πολιτικής αγνοούν τη λέξη συγγνώμη και δίνουν λογαριασμό μόνο στον εαυτό τους.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε