Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Η παρ’ ολίγον επαναστατική ιδέα του Κάλχα που θα έλυνε όλα τα προβλήματα…

Η παρ’ ολίγον επαναστατική ιδέα του Κάλχα που θα έλυνε όλα τα προβλήματα…

Μία επαναστατική ιδέα είχε ο Κάλχας. Χθες βράδι είχε πιει κάνα δυο ποτηράκια είχε ανάψει κάρβουνα στα οποία είχε βάλει μία μπριζολίτσα και απολάμβανε την τσίκνα, θυμούμενος τις παλιές καλές εποχές που μύριζε τσίκνα όλος ο τόπος από ολόκληρα βόδια που θυσίαζαν στους Θεούς.

Δεν πειράζει είπε καλή και η μπριζολίτσα. Κι εκεί που φιλοσοφούσε κοιτώντας τον έναστρο ουρανό, ο Δίας του έστειλε με τον Ερμή μια πολύ φαεινή ιδέα, μία επαναστατική ιδέα που θα έλυνε το πρόβλημα όλων των Ελλήνων.
Ποιοι πληρώνονται σήμερα στην ώρα τους και χωρίς καθυστερήσεις στην Ελλάδα; Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ποιους υπερασπίζονται με πάθος όλοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος; Τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Ε, λοιπόν ιδού η λύση. Να κρατικοποιήσει η κυβέρνηση όλες, μα όλες τις επιχειρήσεις, ακόμα και τα περίπτερα, και να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε ο μισθός θα είναι μεγαλύτερος, θα πληρώνονται κάθε μήνα χωρίς καθυστέρηση, δεν θα κινδυνεύουν με απόλυση και όσοι απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν από τον Κατρούγκαλο.
Θαύμα, θαύμα. Κάλχα είσαι ιδιοφυία είπα μέσα μου με περηφάνια κοιτάζοντας τα άστρα.
Κι εκεί που ετοιμαζόμουν να στείλω e-mail στον Τσίπρα να του προτείνω τη λύση, μπήκε η αμφιβολία στο κεφάλι μου. Το ξανασκέφτηκα, έξυσα την καραφλή μου κούτρα και τελικά αναρωτήθηκα, χωρίς όμως να βρω την απάντηση, να σας πως την αλήθεια.
Αν γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, ποιοι θα πληρώνουν φόρους για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε