Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Σαμαράς: Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιστρέψει σε ύφεση

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά “Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο” βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του χαιρετισμού που απύηθυνε άσκησε κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι “είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιστρέψει σε ύφεση” και πρόσθεσε

“Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΟΑΣΑ προβλεπόταν για φέτος ανάπτυξη 2,5% και τώρα προβλέπει 0,1% και αύξηση της ανεργίας. Η κυβέρνηση μας οδηγείνστην ύφεση πριν καν πάρει μέτρα”.

Ο κ. Σαμαράς με αφορμή το τίτλο του βιβλίου του κ. Σιαλμά υπογράμμισε ότι “χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική, χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει κυβέρνηση. Για κάθε πολιτικό το μεγάλο στοίχημα είναι η ισορροπία”.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι “μεγαλύρερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός ο οποίος δεν θελει μεταρρυθμίσεις” ενώ εξήρε το έργο του κ. Σιαλμά στον τομέα της υγείας.Αναφερόμενος στη δική του διακυβέρνηση επεσήμανε ότι η χώρα τον Ιούλιο του 2012 κινδύνευε να βγεί από το ευρώ, “έπρεπε να ελέγξουμε τα ελλείμματα. Ασκήσαμε μια δύσκολη πολιτική , βγάζοντας πλεονάσματα και τη χώρα στις αγορές”.

“Η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. Ασκησαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους”, συμπληρωσε μεταξύ άλλων σημειώνοντας με νόημα ότι τις ιδέες σου τις διαλέγεις αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου.

Στην εκδήλωση ακόμη ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δείχνει ότι αυτά τα χρόνια αμφλήθηκαν οι ανισότητες”.

“Άρα ούτε θα γονατίσουμε ούτε θα υποκύψουμε σε όσους θέλουν να μας κάνουν βουλγαρία” είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε

“Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα καταστραφούμε όλοι μαζί”.

Ο κ.Σαμαρας έφθασε στο Καραβέλα μαζί με τη σύζυγο του Γεωργία. Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο καθως ο κ.Σαλμας είχε προβεί σε κινητοποίηση ( γεγονός που σχολίασε ο κ.Σαμαρας ξεκινώντας το χαιρετισμό του με το σχόλιο ” μοιάζει με συγκέντρωση Σάλμα εδω”) τον πλησιασαν. Ηλικιωμένος κύριος ακούστηκε να του λέει “μην κανεις πίσω” για να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ ” δεν κάνω πίσω με τίποτα”.

Στην παρουσιάση του βιβλίου του κ. Σαλμάς έδωσαν ακόμη το παρών ο γραμματεάς τηςΝΔ Ανδ. Παπαμιμίκος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Βαρβιτσιωτης, οι βουλευτές της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης, Γ.Βλάχος, Γ. Γιακουμάτος, Χ. Αθανασιου, Χρ. Κέλλας, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Βλάσσης, Σ. Βούλτεψη, Αν. Καραμανλή, Απ. Βεζυρόπουλος, Γ. Κεφαλογιάννης, Αν. Δημοσχάκης, Γ. Ανδριανός, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος και οι πρώην βουλευτές Ζ. Μακρή, Αντ. Μπέζας, Ηλ. Βλαχογιάννης, Αντ. Γκερέκου, Θ. Μωραΐτης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε