Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Σκάνδαλο FIFA – Κίνδυνος αποκλεισμού για Πλατινί!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο νυν πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί μπαίνει στο “μικροσκόπιο” της FIFA, με αφορμή την εμπλοκή του στις έρευνες για τον Σεπ Μπλάτερ και κινδυνεύει με αποκλεισμό από την κούρσα της διαδοχής της παγκόσμιας ομοσπονδίας

Μετά τις κατηγορίες σε βάρος του νυν προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δημοσιεύματα που ήρθαν στην επιφάνεια θέλουν και τον Πλατινί μπλεγμένο στο σκάνδαλο καθώς ο ισχυρός άνδρας της UEFA φέρεται να έλαβε παράτυπα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τον Μπλάτερ.
Ο Πλατινί βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Επιτροπής Ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας για αυτή τη συναλλαγή, κάτι που μπορεί να του στερήσει τη φιλοδοξία να τον διαδεχθεί στην προεδρία της FIFA. Αφού ανακριθούν λοιπόν και οι δυο, θ’ αποφασιστεί αν θα επιβληθεί ποινή προσωρινής αναστολής στον Πλατινί.
Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει έπειτα στην κούρσα διαδοχής του Μπλάτερ στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Ακόμα όμως κι αν δεν του επιβληθεί ποινή, ενδέχεται να υποχρεωθεί σε αυτό που ονομάζεται “έλεγχος ακεραιότητας” από την ίδια Επιτροπής Ηθικής, πριν υποβάλλει την υποψηφιότητά του.
Όσο για τον Μπλάτερ, σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή, θεωρείται σίγουρο ότι θα παραιτηθεί δεδομένης και της υπόσχεσής του να το κάνει ούτως ή άλλως τον προσεχή Φεβρουάριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε