Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Η Βουλή επιστρέφει! Πότε εκλέγεται Πρόεδρος – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Σας έλειψε η Βουλή; Είχε άλλωστε μπει για τα καλά στη ζωή μας, στις μέρες και τις νύχτες μας, κατά τη διάρκεια της θητείας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ξανάρχεται όμως, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου.

Όχι η Ζωή! Η Βουλή. Χωρίς τη Ζωή…. Δυο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών και θα εκλεγεί το νέο προεδρείο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα γίνει ορκωμοσία των βουλευτών που κέρδισαν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο από την εκλογική διαδικασία.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 4 του μήνα, οι βουλευτές θα συναντηθούν ξανά στην Ολομέλεια, αυτή τη φορά για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο. Που θα είναι ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος αποτελεί την επιλογή και πρόταση της κυβέρνησης. Μαζί με την εκλογή προέδρου θα γίνει και εκείνη των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων.
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη θα γίνει ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε