Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Θα βρούμε ισοδύναμα, δεν θα κοπεί το ΕΚΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί το μνημόνιο να είναι σαφές σε ό,τι αφορά τόσο στον περιορισμό του ΕΚΑΣ και την τελική κατάργησή του όσο και με τις μειώσεις στις συντάξεις, όμως ο υπουργός επιμένει. Δεν θα μειωθεί το ΕΚΑΣ, είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επάνοδό του στο ίδιο υπουργείο, θα βρούμε ισοδύναμα.

Η ερώτηση ως προς τη μείωση και την κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν καθαρά “όχι” δεν θα κοπεί, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ωστόσο το όχι αυτό φαίνεται πως χωράει αρκετή συζήτηση καθώς ο υπουργός διευκρίνισε ότι “τώρα έχουμε την ανάγκη να βρούμε εναλλακτικά και ισοδύναμα σε αυτά που προβλέπει το μνημόνιο που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ”

Με λίγα λόγια ο υπουργός είπε εμμέσως; πλην σαφώς ότι το όχι αυτό είναι υπό προϋποθέσεις, να βρεθούν δηλαδή ισοδύναμα μέτρα, παραδέχθηκε ότι όλα είναι υπό την αίρεση του… κουαρτέτου των δανειστών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τουλάχιστον οι δανειστές δέχθηκαν ότι αν υπάρξει ικανοποιητική αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς τότε θα αλλάξουν και τα μέτρα

“’Αν εμείς σας φέρουμε μια δική μας μεταρρύθμιση, συνολική, θα δεχθείτε να αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα μέτρα;’ Κι αυτό μπήκε στο μνημόνιο” είπε ο κ. Κατρούγκαλος .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε