Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: Δύο πρόσωπα με ΠΑΣΟΚικο παρελθόν σε υπουργικές θέσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δύο πρόσωπα με ΠΑΣΟΚικο παρελθόν βρίσκονται στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο λόγος για τον Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, και την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ανέλαβε υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας.

Ο Μάρκος Μπόλαρης εξελέγη Βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ πέντε φορές (2004, 2007, 2009 και δύο φορές στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου του 2012). Στο διάστημα 2009-2010 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Στις δημοτικές εκλογές 2010 κατέβηκε σαν υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΠΑΣΟΚ και εξελέγη αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη (ΝΔ).

Διετέλεσε πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων που διενήργησε εξονυχιστική έρευνα που οδήγησε σε ένα πόρισμα καταδικαστικό καταπέλτη εναντίον του πρώην υπουργού και πρώην μέλους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τον Οκτώβριο του 2012 διεγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όσον αφορά στη Θεοδώρα Τζάκρη, το 1998 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος του νομού Πέλλας και επανεξελέγη στις εκλογές του 2002. Διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωπος του νομού Πέλλας στο Περιφερειακό Κέντρο Ισότητας και μέλος του Δικτύου αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα την Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Το 2014, η Τζάκρη έκανε συζητήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενταχθεί στο κόμμα και στις εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015, κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πέλλης και πήρε μία από τις τρεις έδρες που κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε