Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Η ΑΕΚ μετά από δύο χρόνια… βασανισμού και εξιλέωσης επέστρεψε φέτος εκεί που ανήκει και έχει ήδη δώσει τους πρώτους τρεις αγώνες της για το πρωτάθλημα της Superleague, με καλά έως τώρα αποτελέσματα (7 βαθμοί).

Ποιες όμως είναι οι πραγματικές βλέψεις και οι στόχοι της Ένωσης στο πρωτάθλημα που διανύουμε; Είναι ικανή η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να διεκδικήσει τον τίτλο; Ίσως κάποιο Ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ένας πιο εφικτός στόχος; Λίγο ως πολύ τα παραπάνω ερωτήματα έχουν διατυπωθεί σε αναλύσεις ειδικών αλλά και καφενειακού επιπέδου συζητήσεις από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο έφτασε η ώρα να πάρουμε και τις πρώτες απαντήσεις.

Γιατί, μπορεί τα τεστ κόντρα σε Πλατανιά και Πας Γιάννινα (λιγότερο), όπως και η αναμέτρηση με την Ξάνθη (περισσότερο) να αποτελούν δείγμα γραφής για την Ένωση, αλλά το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, αυτό στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, θα αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ για την ομάδα του Δέλλα.

Κακή παράδοση

Οι δύο δικέφαλοι αναμετρήθηκαν τελευταία φορά τη σεζόν 2012-13, λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΚ, με την προϊστορία στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις τους στην Τούμπα (μαζί με τα playoffs) να είναι συντριπτικά υπέρ του «δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος μετράει 5 συνεχόμενες νίκες με 9 τέρματα υπέρ και 2 κατά.

Ωστόσο, το γνωστό κλισέ υποστηρίζει –δικαίως- ότι η παράδοση δεν παίζει ποδόσφαιρο και η Ένωση ανεβαίνει στην Τούμπα με σκοπό τη νίκη που θα την κρατήσει κοντά στην κορυφή και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Καταλήγει στο 4-3-3 με ενισχυμένο κέντρο ο Δέλλας

Ο τεχνικός της Ένωσης, Τραϊανός Δέλλας, σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και 4-3-3 με τους Σιμόες, Γιόχανσον και Ανάκογλου στον άξονα, τραβώντας στα άκρα της επίθεσης τους Βάργκας και Μπουονανότε, πίσω από τον Χρήστο Αραβίδη, θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό στην καυτή Τούμπα.

Επιθετικά, ποντάρει πολύ στην ταχύτητα των Βάργκας και Αραβίδη, αλλά και στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ντιέγκο Μπουονανότε μετά και τα δύο τέρματα την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Πας Γιάννινα. Μάλιστα, το ενδεχόμενο να σκοράρει και πάλι ο Αργεντίνος, προσφέρεται σε ελκυστικότατη τιμή από τον Stoiximan.gr σε μία από τις 150+ αγορές που προσφέρει η κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία για το μεγάλο ντέρμπι.

Η ώρα της ΑΕΚ έχει φτάσει και όλοι στο στρατόπεδο της Ένωσης αδημονούν για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της ομάδας για το πρωτάθλημα μετά από 2,5 περίπου χρόνια. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν η Ένωση θα είναι έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη μεγάλη αναμέτρηση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε