Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τα δεδομένα για το Προολυμπιακό Τουρνουά και η… αναποφάσιστη FIBA

Τα δεδομένα για το Προολυμπιακό Τουρνουά και η… αναποφάσιστη FIBA

Η κατάληψη της 5ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ εξασφάλισε στην Εθνική μας ομάδα τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ποιο θα είναι, όμως, το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθεί αυτό;

Καταρχάς, η FIBA έχει προαναγγείλει πως φέτος θα διεξαχθούν τρία διαφορετικά τουρνουά, με τον νικητή του καθενός να παίρνει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Και ενώ αρχικά υπήρχε η εντύπωση πως όλες οι ευρωπαϊκές θα συμμετάσχουν στο ίδιο Προολυμπιακό Τουρνουά, επομένως το έργο της Εθνικής μας θα φάνταζε πολύ δύσκολο, εν τέλει φαίνεται πως η FIBA (που τα έχει κάνει… σαλάτα) εξετάζει το ενδεχόμενο να αναμιχθούν οι εθνικές ομάδες από διαφορετικές ηπείρους.

Από τη στιγμή που την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) θα εξασφαλίσει μόνο η πρώτη από κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα ήταν άδικο παραδείγματος χάρη από την ευρωπαϊκή ήπειρο, να τοποθετηθούν στον ίδιο Τουρνουά, ομάδες επιπέδου Ελλάδας, Γαλλίας, Σερβίας και Ιταλίας. Και εκτός από άδικο, ενδεχομένως να ήταν και… αντιεμπορικό για τη διοργάνωση.

Οριστική απόφαση, πάντως, αναμένεται να παρθεί τον προσεχή Νοέμβριο από τη FIBA.

Οι δώδεκα ομάδες που θα διεκδικήσουν τις τρεις τελευταίες θέσεις για το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του 2016 είναι οι εξής: Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Ιταλία, Τσεχία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Καναδάς, Αγκόλα, Σενεγάλη, Τυνησία και Νέα Ζηλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε